Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Canlar yitmesin

Canlar yitmesin

Ne yazmak istediğimi biliyorum lakin konuya nasıl gireceğimi bilmiyorum. Pazartesi günü ülkemizde duymaya maalesef alışkın olduğumuz trafik kazası haberlerinden birini daha aldık. Bir öğrenci servisi kaza yapmıştı. Haftanın ilk günü okuldan çıkan öğrencileri evlerine götürmekte olan bir servis aracı. Velilerin çocukları okula güvenle gidip gelsinler diye, evden okula okuldan eve rahat ve daha zahmetsiz ulaşsınlar diye düşündükleri ve çocuklarını emanet ettikleri servislerden biri kaza yaptı. Bu kaza pırıl pırıl 4 öğrenci kardeşimizin ve servis şoförünün canına mal oldu. Bu kaza neden oldu? Eğer gerçekten evlatlarımızın, kardeşlerimizin canlarını emanet ettiğimiz okul servisleri günde birkaç servisi yetiştirebilmek için zamanla yarışıyorlarsa bu kazada ya da buna benzer kazalara da bu şekilde sebep oluyorlarsa bunun vebali sadece servislerin sahiplerine, şoförlerine mi? Okulların idarecileri, belediyelerimiz, Emniyetimiz ve Valiliğimiz bu vebale ortaktırlar. Biz şehrimizi yönetenlerin buna duyarsız kalmayacaklarına eminiz muhakkak ki bu konuyla ilgili yaptırımları olacaktır ama ben özellikle Sayın Emniyet Müdürümüz Mevlüt Demir Bey’den ve Milli Eğitim Müdürümüz Mukadder Gürsoy Bey’den rica ediyorum okul servislerini muhakkak denetliyorsunuz lütfen daha fazla denetleyin. Çocuklarımızı, kardeşlerimizi, geleceğimizi emanet ettiğimiz; araçları, onları kullananları, onların gittiği yolları, onların çalışma saatlerini denetlenebilecek kontrol edilmesi gereken neleri varsa bir daha bir daha denetleyin. Denetleyin ki bu kazalar yaşanmasın şoförlerin evlatları babasız kalmasın, taşıdıkları o canlar yitip de anneleri, babaları evlat acısına gark olmasın… Kazada hayatını kaybeden kardeşlerimize ve servis şoförüne Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı dilerim. 

Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırı için ne söylesek boş mahalle maçlarında bile kavga çıkmadan maç bitmez kolay kolay. Spor haberlerinde son golden sonra sahaya dalan taraftarlar görmeye alışığız biz. Sallama diye tabir edilen kesici aletler ve döner bıçakları bazı taraftar gruplarının olmazsa olmazıydı bir zamanlar. Yenilen takım taraftarı sevinç gösterisi yapan galip takım taraftarlarına saldırmazsa içleri rahat etmez. Karşı takımın forması üzerinde diye öldürülen gençlerimiz vardı bizim. Ve nihayet eline aldığı tüfekle ülkenin futboluna kurşun sıkan dengesizlerimizde çıktı piyasaya. Şükürler olsun ki yaralı otobüs şoförünün de durumu iyi. Bir otobüs dolusu insanın hayatını tehlikeye atabilecek kadar nasıl kinlenir insan? Bu taraftarlık mı? Bu sporseverlik mi? Sevmez olun…

Bu olay çok iyi incelenmeli diye düşünüyorum. Eğer gerçekten sadece holigan bir eylemse de ardında daha derin planların olduğu bir eylemse de bu eylemde kullanılan tetikçilerin ruh hali araştırılmalı, nasıl bu duruma geliyor bu insanlar ve ülkemin insanları bu hale gelmesin diye ne yapılması lazım bunlar gibi soruların cevapları önemli.

Tüm partiler bu hafta listeleri YSK’ya teslim ettiler. Konya listeleri hem Konya’mıza hem de ülkemize hayırlı olsun. Seçilecek vekillerimize daha yolun başında söylemek istediğim bir şey var. Şairin de dediği gibi "Bâki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş" lütfen hoş bir sada bırakmak için çalışın gönül kırmayın gönül alın. Allah yar ve yardımcınız olsun.

Hayırlı Cuma’lar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR