Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Çelişerek çalışanlar

Çelişerek çalışanlar

Seçim yaklaşıyor bir ay sonra sandıklardan vatandaşın düşündükleri çıkacak. Seçim çalışmaları önceki seçimlerdeki kadar büyük bir heyecan taşımıyor. Muhalefet partilerinin seçim çalışmaları zaten kazanmaya değil kaybettirmeye yönelik söylemler ve eylemlerle ilerliyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başlayan enteresan birliktelikler devam ediyor. AK Parti’nin oylarını kolay kolay  düşüremeyeceklerini bilen muhalefet partilerinden bazıları alttan alta HDP için çalışarak HDP’ye barajı geçirtip AK Parti’nin sandalye sayısını düşürmeyi hedeflemiş durumdalar. Birkaç sene evvel KCK operasyonlarını kahramanlık destanı gibi yayınlayan Paralel yayın organları da HDP’nin seçim çalışmalarına ve mitinglerine geniş yer vererek baraj operasyonuna katkıda bulunmaya çalışıyorlar. Bir önceki cümleyi yazarken cümlenin sonundaki ‘çalışıyorlar’ kelimesini yanlışlıkla ‘çelişiyorlar’ diye yazdım. Evet ‘çelişiyorlar’ kelimesi o cümle için belki yanlış kelime ama hem paraleller için hem de HDP için geçmişlerini göz önüne alırsak doğru kelime.

Cem Uzan’ın memleketten uzamasıyla bol keseden atılan seçim vaatleri son buldu diye düşünüyorduk. Arada Kemal Bey yerli yersiz para dağıtma vaatlerinde bulunsa da pek aldırış etmedik. Nihayet bu seçimde asgari ücret ve emekli maaşları üzerinden yeni bir vaat pazarı oluşturuldu. Değerlemede Haydar Baş beş bin lirayla en önde.

Asgari ücret daha çok özel sektörü ilgilendiren bir konu her konuda kendince Hükümete ayar vermeye çalışan daha çok CHP’ye yakınlığıyla bilinen malum iş adamları derneğinden bu konuda bir açıklama geldi mi?

Acaba normalde CHP’nin vadettiği maaşı vereceklerde AK Parti’mi engel oluyor?

Bir zamanlar Erbakan hoca emekçilerin ve emeklilerin gelirleri düzenlenmeli derken, ona kaynak soran karşı çıkanlar şimdi aynı noktaya gelmişler ama Erbakan hocanın mantıklı açıklamaları vardı ki rahmetli Başbakanlık yaptığı kısa dönemde birçok düzenlemeye de imza atmıştı. Şuan Muhalefetin tek söylemi ise rakamlar bin beş yüz, iki bin, beş bin…  

Sakın kimse yazdıklarımdan asgari ücretten ya da emekli maaşlarından memnun olduğum anlamını falan çıkarmaya kalkmasın. Asgari ücrette emekli maaşları da yeniden düzenlenmeli ama seçim meydanlarında hesapsız kitapsız rakam savurarak değil.

Hayırlı Cuma’lar. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR