Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti

Cerattepe'de yapılması planlanan madencilik faaliyeti
Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetleri KTÜ yerleşkesinde protesto edildi

TRABZON (AA) - Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyesi grup, Artvin Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesinde yapılması planlanan madencilik faaliyetlerini protesto etti.
KTÜ Kanuni Kampüsü'ndeki rektörlük binası önünde toplanan yaklaşık 35 kişilik grup, Artvin'de madencilik faaliyeti yapılması planlanan Cerattepe bölgesine giden yolu kapatıp maden şirketi yetkilileri ve iş makinelerinin bölgeye geçişine izin vermeyen gruba destek için döviz açtı.
Grup adına basın açıklaması yapan Damla Kenanoğlu, Cerattepe'de çıkarılmak istenen altın madenine karşı "Altınsız olur, Artvin'siz olmaz" diyen yöre halkının yıllardır direnişte olduğunu söyledi.
Her gün maden çıkarılmak istenen bölgede nöbet tutan, yaşamına, doğasına sahip çıkan bölge halkının yeni bir saldırıyla karşı karşıya olduğunu savunan Kenanoğlu, şunları kaydetti:
"Cerattepe ile ilgili hukuki süreç hala devam ederken ve henüz herhangi bir karar çıkmamışken böyle bir saldırının hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Siyanürle altın aramaya, sularının zehirlenmesine, ağaçlarının kesilip doğasının yok olmasına, kısacası yaşam alanına yönelik her türlü hukuksuzca ve zorbaca yürütülen bu saldırılara karşı çocuğundan yaşlısına, genç, kadın, işçi tüm bölge halkı yılmadan bir direniş örneği gösteriyor."
Daha sonra yaklaşık 30 dakika oturma eylemi yapan gruptakiler bir süre halay çekti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.