Uğur Özteke

Uğur Özteke

ÇIKRIKÇILAR İÇİNİN TRAFİĞİNDEN BIKTIRAN SOKAK DÜĞÜNLERİNE

ÇIKRIKÇILAR İÇİNİN TRAFİĞİNDEN BIKTIRAN SOKAK DÜĞÜNLERİNE

 

Bugün yine siz değerli okurlarımızdan gelenlerle her gün karşılaştığımız üç ayrı konuyu sizlerin sayesinde gündeme taşıyacağız.

ÇIKRIKÇILAR İÇİNİN

BIKTIRAN TRAFİĞİ

Net ifade ediyorum mümkün oldukça araçla Çıkrıkçılar içine girmemeye çalışırım.

Eğer girmek kaçınılmaz oldu ise de bol bol okurum. İnsanlar böylesine yoğunluğun olduğu bir yerde nasıl olurda bu kadar rahat ve vurdumduymaz olurlar.

Buyurun bakın bir duyarlı vatandaş fotoğrafını da çekip göndermiş;

foto-1-198.jpg

“Uğur abicim öncelikle hayırlı günler dilerim. Geçtiğimiz günlerde köşe yazınızda yer vermiştiniz. Bazı araç sürücüleri araçlarını Çıkrıkçılar içinde gelişi güzel park yaparak trafik akışına engel oluyorlardı. Sizin köşe yazınız üzerine trafik ekipleri şimdilerde Çıkrıkçılar içinde uygulama başlatarak, araçlarını uygunsuz park edenlere işlem yapıyorlar.

Maksat hasıl oldu. Size ve Trafik ekiplerine teşekkür ederim.

Hürmet ve saygılarımla.”…

…………

Bu okurumuza yazımıza değer veren polislerimize çok çok teşekkür ederiz. Vallahi de billahi de artık bir zamanlar o çok kızdığımız polislere şimdi üzülüyorum. İnsanımızın bu cesareti, cezalara karşı dik durumuna (!) da anlam veremiyorum.

SOKAK DÜĞÜNLERİ

“Uğur abi öncelikle hayırlı günler dilerim.

Elinizi öper küçük oğlum Burak. Kendisi ortaokul son sınıfta, TEOG sınavlarına hazırlanıyor.

Geçtiğimiz gün odasına girdim bir baktım ki, başta büyük kulaklık müzik dinliyor. Şaşırıp birazda sitem ettim. Ancak gerçeği sonra anladım.

Oysaki çocuk, yan sitedeki düğün gürültüsünden rahatsız olmuş, kulaklarına pamuk tıkayıp birde yetmezmiş gibi ses geçirmesin diye üzerine kulaklık takmış.

Diyeceğim şu, arkadaş tamam düğününü yapıyorsun peki etrafındaki insanları neden rahatsız ediyorsun. Yani bunun bir sınırlaması yok mu, bu tür sokak düğünlerine ses desibeli ile ilgili bir sınırlama getirilmeli, hani havai fişek falan yasaktı, ne yasağı havai fişekte atıyorlar, gerçek mi, kuru sıkımı onu da bilmem silahta atıyorlar.

Tamam düğününü yap ama başka insanları rahatsız etme.

Karatay bölgesinde bu tür şeyler çok yaşanıyor.

Buna bir önlem alınmalı, hadi bizden geçti, insanın hastası olur vs.

Vatandaş vatandaşla karşı karşıya gelmeden buna bir çözüm bulunmalı.

Düğüncü vatandaş şunu iyi bil “Senin özgürlüğünün sınırı, başkasının özgürlüğünün sınırı kadardır” bunu unutma.

Karatay Bölgesindeki Ak Yıldız Konutlarından bu konuda şikayetçiyim.

Gerekirse yetkililer tarafından site yönetimi uyarılsın.

Yazmayayım diyorum ama kusura bakmayın. Şehitlerin olduğu geceler bile o bölgede düğün yapacağım diye bangır bangır müzik çalındığını biliyorum. Lanet olası müziğin sesini açmasanız ne olur. Hiç mi saygınız yok. 13 yaşındaki çocuk bile sizi ayıplıyor be. Yazıklar olsun… Saygılarımla.

……………

Bu değerli okuyucumuz Karatay bölgesinden olduğu için sadece burayı biliyor. Allah sizi inandırsın Selçuklu’da aynı Meram’da.

Dert elvan elvan derler yaaa.

İşte bu olsa gerek…

KİLİTLİ PARK YOK DEDİK YA

Bu işte bir gariplik var anlayamadım. Geçen gün bir belediye yetkilisinin “bizim kilitli parkımız yok” açıklaması üzerine yazan yazana.

İşte Taner Bey de bize kızan okurlarımızdan.

Bakın ne diyor? 

“Var abi belediyenin kilitli parkı ve hem de kişilere özel bir park alanı. Orada ailenle park yapmak için belediyeden bir yetkili bulman lazım. Dere’den geçip yukarıya giderken santralın orda belediyenin bir parkı var ailece oraya kadar arabayla gittik fakat kapıda duran kişi bizi içeriye almadı.

İçerde piknik yapan aileler vardı onlar özel izin almışlar deyip içeri alınmadık.

Oraya kadar da gitmeye mi üzülün yoksa kişiler arasındaki ayrımcılığıma”

…………….

Biz herkese inanıyor ve inanmak istiyoruz bu kadar.

MEŞE PARKI’NIN YIRTILAN TELLERİ ONARILIYORMUŞ

Dün öğrendiklerimiz arasında güzel bir not da Meşe Parkı’ndan geldi. Vatandaşın verdiği bilgiye göre Belediye yetkilileri Meşe Parkı’nda vatandaşlar tarafından yırtılan telleri yeniden örmeye başlamışlar.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın yüzünde taşıdığı ifade sırtında taşıdığı elbiseden çok daha mühimdir

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 O trafiği karışık İstanbul caddesinde sağ şeritte giderken sola gireceğim sinyali vermeye rağmen direk gitmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR