Ahmet Çapanoğlu

Ahmet Çapanoğlu

ÇOCUKLARINIZI SEVGİYLE DONATIN

ÇOCUKLARINIZI SEVGİYLE DONATIN

Çocuklarınıza değer verin, onların eğitimine ve gelişimine katkı sağlayacak özelliklerle donatın. Onlara nasıl para kazanmaları gerektiğinden önce, nasıl adam olacağını öğütleyin, örnek olun, gösterin.

Onları sevgiyle donatın. Sevgiyle bakmayı, sevgiyi yaşatmayı ilke edinin. Arkadaş olmak yerine, nasıl bir arkadaşı olması gerektiğini söylerken siz baba olduğunuzu hissettirin.

Arkadaş; onun kadar sizinde probleminizdir. Onu biri kırarsa siz kırılmış olursunuz. Onu hoyrat bir bakış incitirse siz incinmiş olursunuz. Onu bulan dert sizi bulmuş demektir.

Ona deyin ki;

Birini seveceksen yalnızca söylediği sözler ve seni bilmediğin ufuklara yol aldıracak gözlerine takılıp kalma. Kendine güven, ayrıntıları hissederek karar ver.

Şekiller seni kandırmasın. Şekillerde kalırsan, bir gün şekiller bozulur, sen insanlığına bak. Sözlerine fazla takılma, bugün bu söyledikleri yarın değişir, hiç ummadığın, istemediğin biri haline gelebilir.

Öyle hırsa kapılıp mal mülk peşinde koşma, koşana da fazla itibar etme. Arkadaşlarının kazancına göre davranma. Sen onların karakterine göre seçimini yap. Adam gibi adam olsun arkadaşın. Kazandığını bir gün kaybedebilir. Para tekrar kazanılır ama adam diye sarılman gerekeni kaybedersen, işte o bir daha bulunmaz.

Eliyle gül vereni değil, kalbiyle gülüverene değer ver. Gülü koklarken bile gül incinmesin diye korka korka gülün kokusunu çeken insanı sev, sevindir. Gülen yüzü güven versin, davranışlarında samimiyet ve yüreğinde merhamet olanlarla beraber ol. Çünkü adama da kadına da yakışan merhamettir, samimiyettir. Çok mu mükemmeliyetçi sözler ettim. Mükemmel olmasını düşünme ama saygısını eksik etmeyenler, sevgisini sunmaktan korkmayanlar, sözünde durup seni yarı yolda bırakmayacak insan, mükemmele yakın değil mi? Almayı düşünen değil vermeyi düşünene yakın ol ve yakın ol ki değeri değerle katlanıp dönüşünde ki samimiyetini gör.

Merhamet ve samimiyeti olan insan yarı yolda bırakmaz, yaranı sarar yaralı bırakmaz, ağlarsan o da ağlar, seni gözyaşlarınla bırakıp gitmez, kendi gözyaşlarını düşünmez, gözyaşlarını siler. Kaybetmek korkusu olsun, korkusuzca sevebilecek, uğruna feda etmekten kaçınmayacak. En zoru bırak, en hafif sıkıntında bile sana sırtını dönmeyecek birisi olsun ki yüklendiklerine el atıp yükünü hafifletsin.

Ona her bakışında, onu her düşünüşünde hayatın dayanılmaz gördüğün yükünü değil, seven bir kalpte yer bulduğunu, acıyı değil, sevildiğini hissedip, yükünü hafifleteceğinden endişen olmadan, hafifle, huzuru bul.

Öyle birini bul ki, zorluklar karşısında yılmasın, yıkılmasın. Seni yormasın, sevgiden mahrum etmeyeceğini göstersin. Varlığı huzur, yokluğu hissedilsin, hasret duygusu uyandırsın.

Üzerinden yıllar geçse de iyi ki tanımışım, iyi ki yanımda sen varsın, eşim, dostum, arkadaşım diyebileceğini, asla pişmanlık duymayacağın birisi olsun.

Unutma, bu sözlerimi de yabana atma. Seni en iyi bir Yaradan, bir de ben bilirim. Seni herkes sevebilir ama benim sevdiğim kadar kimse sevemez. Benim üzüldüğüm kadar kimse üzülemez. Benim düşündüğüm kadar kimse düşünemez.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Çapanoğlu Arşivi
SON YAZILAR