Metin Ertem

Metin Ertem

Cumhur İttifakı ile AK Parti'nin zaferi ve yeniden dirilişi!

Cumhur İttifakı ile AK Parti'nin zaferi ve yeniden dirilişi!

AK Parti zafer neşesiyle şımarmamalı yeni kadrosunu ehliyetli ve mütehassıs kişilerden teşkil etmelidir. Ülkemizin büyükşehir, şehir ve beldelerini temsil edebilen kişilerle oluşturulacak genç ve ehil kadrolarla hizmete devam etmelidir. Mesleğini iyi yapan genç ve dinamik Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank gibi Bakanlar bir süre daha görevlerini başarılı şekilde devam ettirmelidir.

Turizm Bakanlığı oldukça başarılı olmuş olup özellikle turizm gelirleri artmış, iç ve dış turizm geliştirilmiştir. Ancak turizmle birlikte Anadolu'nun eski kültürlerinin ve medeniyetlerinin ayağa kaldırılması özellikle eski Yunan ve Helen tarihine ait ve Hıristiyan kültürüne mensup kiliselerin ayağa kaldırılması; Anadolu'da gözü bulunan Hıristiyan ve Rumları "Anadolu’daki kültür bizim kültürümüzdür. Anadolu bizim ülkemizdir." gibi asıl hak iddia etmelerine sebep olmaktadır. Onların bu haksız davranışlarına sebep olunmaktadır. Turizm Bakanlığı'nın bu faaliyetleri aynı bakanlık bünyesindeki Kültür Bakanlığının asıl işlevini geliştirememesine sebep teşkil etmektedir. Turizm Bakanlığı, Kültür Bakanlığından ayrılıp Dışişleri Bakanlığı ile koordineli çalışmalıdır.

Kültür Bakanlığı ise, İslam ve Türk kültürünün geliştirilmesini esas alıp yeni nesillere bu kültürün Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte verilmemesi için birlikte çalışmalıdır. Yerel yönetimlerin her beldede katkı yapması sağlanmalıdır. Ayasofya Cami-i Kebiri'nin ibadete vakfiyesine uygun açılması bu asrın en önemli bir hadisesidir. Bu güzellik de başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına nasip olmuştur. Bu büyük olaya sevinmemek mümkün değildir.

Turizm ve Kültür Bakanlığı, Yapacağı hizmetlerin tam etkin olması için "Kültür Bakanlığı "ve "Turizm Bakanlığı" olarak iki ayrı bakanlığa ayrılmalıdır.

Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı ile işbirliği içinde çalışma yapmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı acilen gençlerimizin İslami ve imani değerlerde ve Kur’an'dan ayrılmayıp iç alemlerindeki soruları doğru cevaplamaları için acilen bir çalışma yapmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanımızın "Güzel Kur'an Okuma Yarışması Finali'nde "vurgulama yaptığı Ali bin Osman El Uşi'nin "Emali Kasidesinden" örnekler vererek eseri yeni yetişen nesillerimize tavsiye ettiği gibi. Asrımızın Osman El Uşisi olan Üstad Bediüzzaman'ın Risale-i Nur eserlerinden "Hakikat Çekirdekleri, Lemaat ile Mesnev-i Nuriye" gibi eserlere gereken önem verilmeli ve çocuklarımız ve gençlerimiz bu eserlerden yararlanmaları sağlanmalıdır. Eğitimde, gençlerimizin özellikle Materyalizm (tabiatçılık, doğa yapıyor, yaratıyor anlayışı) ateizm, deizm gibi sapık ideolojilerin etkilerinden kurtulmaları temin edilmelidir. Fen bilimlerinin özellikle Biyoloji, Fizik ve Kimya gibi dallarında; tabiat, tesadüf, sebepler ve içgüdü gibi saplantılardan arındırılıp; tevhid ve yaradılış anlayışına geçilmelidir. Bu konuda yeni nesilleri çelişkiden kurtarmak zorundayız. Gençlerimizin ve çocuklarımızın ailesine, devletine ve milletine faydalı fertler haline gelebilmeleri için Diyanet İşleri Başkanlığımız yayınlarından neşredilen Kur'an tefsiri Risale-i Nurlar'dan özellikle "Küçük Sözler, Gençlik Rehberi, Asayı Musa ve Ayetül Kübra" eserlerinin sırasıyla ilköğretim orta ve lise ile yüksek Öğretim'de Yardımcı Ders Kitabı Olarak okutulması için Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu ve YÖK yeni bir yaklaşımla konuyu ele almalıdır. Böylelikle Allah'a iman, Ahirete iman ile İmanın altı esası ve İslam’ın beş umdesi (Oruç, Namaz, Hac, Zekat ve Kelime-i Şehadet) pratik olarak çocuklarımıza ve gençlerimize asrın anlayışına göre takdim edilmelidir. Milli Eğitimimiz ve müfredat programlarımız kendi kültür değerlerimizin umdelerini taşımalıdır. Batıdan alınan tercüme ve basmakalıp ifadelerden kurtarılmalıdır.

Ayrıca bu seçimler İdareyi devralan Cumhur İttifakına, tespit edebildiğim şu mesajları vermiştir.

Yeni Cumhurbaşkanlığı seçimleri birinci turda olduğu gibi ikinci tur sonuçlarında da göstermiştir ki; Karadeniz Bölgemizle birlikte İç Anadolu’muzun Konya, Kayseri başta tüm Anadolu şehirlerinin de maddi ve manevi değerler açısından en az İzmir, Eskişehir, Şırnak ve İstanbul kadar önemli olduğunu ortaya koymuştur.

Ekonomide enflasyonun kontrolü için, fiyat kontrolleri sağlıklı yapılıp üretimden en son kullanıcıya kadar elektronik ortamda uzmanlarca kontrol sağlanmalıdır.

Fahiş fiyat artıranlar hak ettikleri cezaya çarpılmalıdır.

Hal yasası bir an önce çıkarılıp sebze ve meyve fiyatlarının takibi sağlanıp fahiş fiyatla satanlar cezalandırılmalıdır.

EYT'lilere emeklilik gibi, prim günlerini kısaltmak gibi uygulamalardan emekliler ordusunu çoğalttık, O halde Üretimi ve İstihdamı artırmak için şimdi genç istihdamı artırıcı önlemleri artırıp, genç sağlıkçılar ve hekimler, genç öğretmenler teknisyenler ve mühendisler, genç çiftçiler, genç işçiler ve genç tüccarlar kategorilerini devreye yeniden geniş istihdam alanlarıyla üretimi ve istihdamı artırıp ekonomik dengesizlikleri azaltmalıyız.

Her bir şehrin bir dalda, bir kategoride lider olması için alt ve üst yapıyı temin etmeliyiz.

Suriyeli kardeşlerimizin memleketlerine sağlıklı bir şekilde dönmelerinin temini ve özellikle ülkemizdeki bu misafir kardeşlerimizin sağlıklı şekilde yerleştirmeleri için Halep ve civarı İl ve ilçelerde ikametlerinin sağlanması ve en az otuz km'lik güvenlik şeridinin tamamlanması gerekmektedir. Gençlerimizde Suriyeli kardeşlerimiz ile diğer ülkelerden gelen göçmenlerin artmasıyla uzun vadede kendi şehrinde ve beldesinde azınlıkta kalma endişesi oldukça önemli bir meseledir. Başta Suriyeli kardeşlerimizin sağlıklı dönüşlerinin temini ile sonra diğer ülkelerden kaçak olarak gelen göçmenlerin kendi ülkelerine iadesinin sürdürülmesiyle çözümlenmelidir.

Dış politikada bölge ülkeleriyle özellikle İslam ve Türk dünyası ile ortak ticaret birimleri, ekonomik sosyal ve siyasal birliktelik oluşturulmalıdır. Birleşmiş Milletler ve Dünya barışı için yeni dengelerin tesisi için birlikte maddi ve manevi birliktelikler oluşturulmaya devam edilmelidir.

Yeni Cumhur İttifakı ve yeni parlamento ülkemiz ile İslam ve Türk alemi için bölge ve dünya barışı için hayırlara vesile olsun inşallah. Hoşça kalınız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Metin Ertem Arşivi
SON YAZILAR