Uğur Özteke

Uğur Özteke

Cumhurbaşkanı o yürüyen merdivenlerden inmez ama…

Cumhurbaşkanı o yürüyen merdivenlerden inmez ama…

Şeytan yazma diyor ama vicdanen yeter artık diyerek bugün bu konuyu yazmak zorunda kaldığımı hissediyorum.

***

Havaalanı denildi mi hep aklıma ve gözümün önüne o günler gelir. AK Parti’nin kuruluş yılları… AK Parti her yerde olduğu gibi Konya’da da tek parti. Biz o yıllarda da bir eksiklik bir aksilik gördük mü bugünkü gibi korkak ve üç maymunu oynayarak değil biraz daha yüreklice yazıyoruz.

Allah için AK Parti de yöneticileri de fırtına gibi.

Mesela o dönemin vekili Sayın Hasan Angı benim “Başvekilim”…

Ne bileyim, İl Başkanı Sayın Ali Sürücü abimiz dert ortağımız.

Biz icraatlardaki eksiklikleri dile getiriyoruz ama Allah için onlarda şehir adına kılı kırk yararak büyük işlere imza atıyorlar.

O sıralar havaalanına taktım. Her yer dökülüyor. Terminal binası büyük sıkıntı, bir yazdık, iki yazdık, üç yazdık derken Başvekilim aradı “Uğur Abi neredesin geliyorum” dedi.

Geldi…

Kahvelerimizi söyledik sigarasını yaktı ve “Abi Allah aşkına yapma. Daha düne kadar askerlerin gölgesinde uçağa biniyorduk. Bak bugün sivil bir havalimanı terminalimiz var. Ama sen bu kez de buradaki eksiklikleri yazıyorsun. Yazma abi ya. Buna şükredelim…”

Biz sayın Başvekilimize “peki olur” demesek de bir müddet sonra empati yaptım ve haklı olduğuna inandım.

***

O günlerden bu günlere aradan çok zaman geçti. AK Parti’nin şehir adına hizmetleri hepimizce malum. Mesela bugün o beğenmediğimiz terminalin yerine yepyeni bir terminal yapıldı. Yeni terminal binası açıldığı günden bu yana burası ile de ilgili o kadar eksik o kadar yüksek var ki.

Ne zaman bunları yazmak istesem, siz duyarlı ve hassas okurlarımızdan dostlarımızdan yeni terminal binası ile şikayet gelse hep Hasan Angı ve Ali Sürücü abilerim ve dedikleri kulaklarımı çınlatıyor.

***

Ammaaaaa yeter artık.

Yahu Allah aşkına Konya’ya kimse gelmiyorsa Hz. Mevlana’yı anma törenleri için uçaklar dolusu yabancı geliyor.

Veeee bu yabancılar bir ayı aşkın süredir çalışmayan yürüyen merdivenlerden, -pardon adı yürüyen merdiven olan ama bir türlü yürüyemeyen merdivenlerden- tın tın inmeye çalışıyorlar.

Şimdi biliyorum bu kez de bugün için AK Parti’de etkili ve yetkili olan büyüklerimiz bize sitem edecekler.

Ve yine biliyoruz ki Şeb-i Arus törenleri için inşallah Konya’ya Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu gelecekler.

Ve biliyorum ki ülkenin 1 ve 2 numaraları bu merdivenleri kullanmayacaklar.

Ancak ülkenin en büyük temsilcilerinin giriş çıkış yapacağı terminal binasında yürümeyen merdivenlerden bu isimlerin haberdar olması halinde bizim halimiz ne olur?

Konya’nın karizmayı bir kez daha çizilmiş olmaz mı?

Vallahi bir ayı aşkın süredir gelen şikayetlerden ben bıktım.

Üstelik kendimizde yürümeyen merdivenleri kullanmak zorunda kaldık.

Ve bu konudaki her sıkıntılı durumda eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Bey aklıma geliyor. Ve kendi kendime soruyorum “Allah’ım bizim günahımız ne? Bizim niye bir Binali Yıldırım bakanımız yok?” diyorum.

Çünkü Erzincan havalimanı bizim için küçük bir örnek de…

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Herkesin bir hikayesi varmış. Kimi kağıda kazırmış, kimi etine. Kağıt yanınca, et de gömülünce bitermiş hikaye ve her hikayeyi dinleyen bir kişi varmış…

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Yağmur yağınca trafik kitlenmediği zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR