Uğur Özteke

Uğur Özteke

Dananın kuyruğu kopmadan

Dananın kuyruğu kopmadan

Bugün akşam saatlerine doğru bizim için önce Konya ardından da ülkenin yeni döneminde yer alacak isimler belli olacak. Kısaca dananın kuyruğu kopacak. Biz de bu yeni angarya dönemine kendimizi kaptırmadan hemen kısa kısa şehrin sorunlarına, sizlerden gelen sıkıntılı mevzulara kısa kısa değinelim istiyoruz.

BAYANLAR BİLE ARABALARINI

TATLU SU ÇEŞMELERİNDE YIKIYORSA

Bizim insanımız iyi hoş mübarek amma biraz da bencil. Alın size fotoğraflı belgeli bir acı olay. Bir büyüğümüz abimiz fotoğraflayıp bize göndermek zorunda kaldığı olayı Belediyeye de bildirir ama kimse gelip konu ile ilgilenmeyince abimiz de çare olarak durumu bize aktarır. 

 

 

foto-1-069.jpg

 

Yer Işıklar Mahallesi. Bayan sürücümüz otomobilini güzelce tatlı su çeşmesinin önüne çekmiş titiz bir şekilde arabasını da gıcır gıcır yıkıyor. Ne denir? Ancak ve ancak “kolay gelsin abla” denir.

4.ORGANİZE’NİN GENİŞLETME

BÖLÜMÜNE BİR KAPI AÇMAK LAZIM

Sanayi odamız, Organize Müdürlüğü sanayiciye, iş dünyasına, üreticiye en iyi hizmeti verebilmenin heyecanı içerisinde çalışıyor. Konya sanayisi kabına sığmıyor büyüdükçe büyüyor. İnşallah da böyle büyümeye devam eder. Tabi bu büyümenin yanında bazı ihtiyaçlarda, sorunlarda ortaya çıkıyor. Mesela 4 Organize Sanayi Bölgesi’ndeki genişletme çalışması yapılan cephe için bu bölgedeki iş dünyası acil olarak bir giriş çıkış kapısı istiyor.

Söz konusu yer Tümosan’ın olduğu yer. Bu bölgede göbek olmadığı için patronundan işçisine insanlar fazladan 3 kilometre gitmek 3 kilometre de gelmek zorunda kalıyorlarmış. Zaten yabancı iseniz ve dönüşü kaçırırsanız 20 kilometre daha fazla yol yapmak zorunda kalıyorsunuz.

İş adamlarımız adına yetkililerden ricamızı dile getirdik. Bekleyip göreceğiz.

BAYRAM ÖNÜ İNSANLARI KANDIRMAYIN

Esnaflarımızın işi günümüzde çok zor. Hep empati yapmaya çalışırım. Ama dün akşam üniversitede çok sevdiğim saydığım ve de inandığım bir hocamızın fotoğrafını çekerek attığı konu ise iş dünyası adına bunun adı ticaret ise de utanç verici. Yasalar insanların ucuzluk kampanyaları, indirim kampanyaları adı ile kandırılmaması için her türlü tedbiri de olsa bugün şehrimizde büyük bir alış veriş merkezinde tüketiciyi saf ve salak yerine koyan bir durum var. Koskoca “TEK FİYAT” yazdıktan sonra altına da daha küçük şekilde ….. başlayan fiyatlarla demenin adı sizce nedir?    

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

En anlamlı yemin söz vermektir. En büyük imtihan affetmektir. En adi söz, hiç sevmedim demektir. En güzel cevap ise gülüp geçmektir.

NE ZAMAN DAHA İYİ ADAM OLURUZ?

Kul hakkına girmenin adını uyanıklık saymadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR