Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

DAVUTOĞLU ‘İSTENMEYEN KONYALI’ MI?

DAVUTOĞLU ‘İSTENMEYEN KONYALI’ MI?

Geçtiğimiz hafta Fatih Altaylı Haberturk’teki köşesinde “Konyalı non Grata” başlıklı bir yazı yazdı. Özetleyecek olursak; kısa adı KONSİAD olan Konyalı Sanayici ve İşadamları Derneği 12-15 Aralık’ta İstanbul Yenikapı etkinlik alanında Geleneksel Konya Tanıtım Günleri düzenleyecekti ve üst düzey bürokrasi bu etkinliğe Davutoğlu’nun davet edilmesini istemiyordu!

Hatta derneğin önceki başkanı -şimdi Gelecek Partisi kurucular kurulu üyesi- Abdullah Başçı sosyal medya hesabından bizzat İstanbul Valiliği ve AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından kendilerinin davet edilmesinin engellendiğini açıkladı.

KONSİAD’ın mevcut Başkanı Kemal Çelik’e yakın kaynaklardan aldığım bilgi şu: “Davutoğlu bu alanı siyasi propaganda yeri haline getiriyor” yani Sayın Çelik duruma tepkili.

AK Parti Konya’da konuştuğum kişiler ise asla böyle bir görevlendirme ya da isteğin olmadığını belirttiler.

Gelecek Partisi kurulduğu gün sosyal medyadan fake bir hesap da bu kez Konya medyasına baskı yapıldığını ve Gelecek Partisi’nin haberlerinin çıkartılmaması istendiğini yazıyordu.

Bizlere gelen böyle bir baskı olmadı. Kaldı ki biz Gelecek Partisi’nin kuruluş haberini 1. Sayfadan ve içeriden detaylı verdik.

Davutoğlu Hoca hemşerimiz, eski Başbakanımız, bu yönüyle saygımız var. Lakin yukarıda anlattığım yollarla mağdur edebiyatı yapmaya çalışmak hoş değil. Zaten buna da ihtiyacınız yok.

Bu şekilde davranmaya devam ederseniz asıl o zaman “İstenmeyen Konyalı” yaftasını halk nezdinde yersiniz ki bu koca bir oluşumun ölü doğumu anlamı taşır. Yapmayın.

Davutoğlu Hoca cesaretini gösterdi ve er meydanına çıktı. Bırakın adam Gelecek vizyonu çizsin, çalışsın! Ama yok etrafındakiler küpe girmeden sirke olmaya çalışırsanız daha çok uğraşırsınız!

 

EMNİYET MÜDÜRÜ MUSTAFA AYDIN GELDİĞİNİ HİSSETTİRMİŞ

 

Hafta sonu haberlerden takip ettiniz, Konya İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın basınla tanışma ve bilgilendirme toplantısı düzenledi. İlk intibaım gayet naif, mütevazı işine hâkim ve dobra bir adam olduğu…

2 ay içerisinde 450’den fazla personelin yerini değiştirmiş. Buna gerekçe olarak “yönetim körlüğü” oluşmasının zararlarını anlattı Sayın Aydın. Ve değişiklik yapılanların mutlaka bir gerekçesi olduğunu belirtti.

Özellikle masa başında neredeyse hiç polis bırakmamış. Bizim işimiz dışarıda ve mesai kavramımız yok diyerek görevlendirmeler yapmış. Bu duruma şahidim, tanıdığım birçok polis memuru artık daha çok saha görevi alıyor.

Tüm Konya polis teşkilatını bir aile olarak görüyor ve bu ailenin reisi benim diyor. Bunun yanında tek adamlığa karşı özellikle “FETÖ ile tek başıma ben mücadele ettim” diyen bir memurun bu ailenin içinde yer alamayacağını söyledi, bunun diğer çalışan binlerce memura hakaret olduğundan dem vurdu. Kimden bahsettiğini anlamasak da teşkilatın içerisinde -olağan- bazı gelgitlerin yaşanmış olduğu aşikârdı.

Aydın’ın, naif tarafının yanında yerine göre oldukça sert. Hatta bu olayı anlatırken haksızlık söz konusuysa kimseyi dinlemem “gerekeni yaparım” demesi belki de tüm personeline söylenmiş bir uyarıydı.

Çok kısa bir süredir Konya’da olmasına rağmen cadde ve sokaklara, neredeyse tüm merkezi lokasyona olan hâkimiyeti de gözümüzden kaçmadı. Başarılar Sayın Aydın.

 

MERAM YENİYOL’A YENİ MERKEZ

 

İlk olarak müjdesini biz vermiş olalım. Geçtiğimiz hafta Meram Belediyesi, Meram Yeniyol’da yer alan çok kıymetli arsalarından birini ihaleye çıkarmıştı. 10 bin metrekare ticari inşaat alanına sahip arsayı şehrimizin önde gelen firmalarından Tepekent Mimarlık 52,7 Milyon lira bedelle aldı. Meram Yeniyol’a yepyeni bir ticaret ve istihdam alanı oluşacağı için mutlu olduk. Bunun yanında maddi zorluklarla boğuşan Meram Belediyesi için de bu para bir can suyu olacak. Hayırlı uğurlu olsun.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR