Halil Özkan

Halil Özkan

DEĞERİNİZE DEĞER KATIN

DEĞERİNİZE DEĞER KATIN

Küçük işletmeler eleman seçimi aşamasında aceleci davrandıkları için bir anca oldubittiye getirdikleri için yapılan iş görüşmeleri neticesinde doğru adayı bulmadan ya da daha iyi adayı bulamadan eleman seçimini noktalıyor. Hal böyle olunca sürekli bir eleman sirkülasyonu oluyor bu da işletmenin değerini düşürüyor. Küçük işletmeler şirketlerini daha iyi konuma getirecek çalışanı bulmak için aceleci davranmaması gerekir ince eleyip sık dokuyup kendine uygun ölçüt de birini tercih etmeli. Hem işçi hem de idareci iş hakkında bilgili olmalı bu çok önemli bir husus ilgililer bilgili, bilgililerde ilgili olmalı. Boş yere kadro israfı yapmaya gerek yok yani kısaca işletmeye getirisi olan adaylar işe alınmalı.

İnsan Kaynakları aşamasında sağlıklı ilerlemesinin bir diğer önemli noktası da pozisyona uygun doğru çalışanı bulmak.

Bugün için eleman adayına firmanın hedeflerini ve aranan pozisyonun incelikleri iyice anlatılması gerekli. Adayın sadece o işle alakalı tecrübesinin olup olmadığı ya da diplomasının olması artık pekte mühim değil. Doğru adayı bulmak için gerekenler arasında becerilerini tespit etmek ve sürekli kendini geliştirmeye özen gösteren adayları bulmak ön planda olmalı.

Performans ölçümü günümüzde hem çalışanların sevmedikleri hususları hem de gelişimlerini sağlamak adına olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Sonuçta kimse mutsuz bir pozisyonda çalışmak istemez işini severek yapabilecek aradığımız pozisyona uygun kişiyi bulmakta bu noktada işe yaramaktadır. Küçük işletmelerde bu düzen oturmuş değil. Küçük de olsa bir işletmede işçilerin ve idarecilerin performanslarını değerlendirmek çok önemli. Bu şekilde işyerleri işgüçlerini artırma ve hedeflerini genişletme yolunda emin adımlarla ilerleyebilirler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR