Halil Özkan

Halil Özkan

DEVİR ARTIK TEKNOLOJİNİN SÖZÜNÜN GEÇTİĞİ DEVİR

DEVİR ARTIK TEKNOLOJİNİN SÖZÜNÜN GEÇTİĞİ DEVİR

Telefonlar artık hayatımız da vazgeçilmez bir ihtiyaç. Akıllı telefonların sürekli gelişmesi bilgisayarın pabucunu dama attı diyebiliriz. Çünkü birçok işlemleri mobil olarak yapabiliyoruz. Ödemeler, havale, film izlemek vs. artık bu işlemleri telefonlarla rahatlıkla yapabiliyoruz.

Hayatımızı kolaylaştıran teknoloji olması elbette güzel bir şey tedbir olmazsa kötü niyetli kişiler tarafından zarar görebiliriz telefon rehberimiz çalınabilir, bizim adımıza çevrimiçi olarak farklı farklı yerlerde alışveriş yapılabilir, banka hesaplarımızdan para çekilebilir, sosyal medya hesaplarımız tehlikede olabilir.

Bunlar bizim için büyük bir avantaj fakat tedbirlerimizi alamazsak bizim için büyük bir risk.

Bu gibi tehlikelere düşmemek için cihazımız güncel olsun mümkünse anti virüs uygulaması kurulu olsun bu sayede tedbirimiz artar.

Kişisel bilgilerimiz, banka hesap bilgilerimiz başkasının eline geçerse başımızı ağrıtır. Bu gibi durumlara düşmemek için dikkatli olmamız gerekir.

Sürekli olarak çeşit çeşit mobil uygulamalar çıkıyor. İnternet kullanırken farklı farklı sitelerden bilgisayarımıza bulaştığı gibi aynı şekilde aynı tehlike telefonlarımıza da bulaşıyor. Bu gibi ayrıntıları görmezden gelirsek en büyük yanılgımız olur.

Peki almam gereken tedbirler nelerdir? Derseniz birkaç tavsiyem olacak sizlere.

Sürekli kendini yenileyen teknolojide telefon firmaları vitrinde kalabilmek için sürekli modellerini ve yazılımlarını güncelliyorlar hal böyle olunca sürekli güncelleme paketleri yayınlanıyor bizim bu güncellemeleri düzenli yapmamız lazım telefonumuz güncel kalmazsa kötü niyetlilerin ağına düşmeye zemin hazırlarız.

Google’nin aylık güvenlik güncellemesi detaylarına baktığımızda, gönderilen güvenlik güncellemeleriyle her ay yüzlerce tehdidin önüne geçildiğine görüyoruz.

Hangi cihaz daha güvenilir gibi aklınızda soru varsa bu konuya takılmayın kafanızdan atın. Çünkü marka, model fark etmez. Güvenli kullanılmadığında her telefon tehditlere açıktır.

Güncel kalın, güvenli kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR