Murat Güzel

Murat Güzel

“Devlet kuşu” Konya’nın başına kondu ama…

“Devlet kuşu” Konya’nın başına kondu ama…

Hafta sonu “Yeni Türkiye’nin yeni başbakanı” ve elbette Konya’nın gururu Ahmet Davutoğlu Bey’in Konya programıyla doluydu gündemimiz.

Şimdiye kadar Davutoğlu’nun bu ziyaretiyle ilgili bütün güzelliklerin kaleme alınmış olduğu bilinciyle biraz da görülmeyen ya da görülse de üzerinde fazlaca durulmayan, yani “muhteşem güzelliği içinde kanat açmış tavus kuşunun” o pek de fark edilmeyen “çirkin bacakları”nı yazmak gerekli.

Burada kaleme alacağımız aksaklık ve eksiklikler elbette Başbakan Davutoğlu’na ait değil.

İlk aksaklık Konya Valiliği cihetinden kaynaklandı sanırım, Başbakan Davutoğlu’nun Hadim ve Taşkent programına katılımda valilik basın bürosunun herhangi bir programı olmadı.

Belki Başbakanlıktan kaynaklı bir talimat neticesinde oldu bu, belki de Valiliğin basın bürosunun ihmaliyle…

Bu konuda net konuşamıyoruz.

Bu durumu netleştirmek için basın bürosundan arkadaşlara ulaşma çabamız da akim kaldı çünkü.

Her neyse…

Sonuçta bu durum bir “eksi” olarak kayda geçti.

Konya’nın çıkardığı en güçlü başbakanın programını takip için yerel basına ne AK Parti il teşkilatı yardımcı oldu, ne de Konya Valiliği.

Cumartesi, Şehir Meydanı’nda yapılan mitinge Başbakan Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve yeni parti sözcüsü Beşir Atalay’la birlikte katıldı.

Bunun yakın siyasi anlamı “AK Parti’de birlik ve bütünlük var. Bakın Başbakanımızın memleketinde yaptığı ilk mitinge katılanlara, bu birlik ve beraberliği” görün ise uzak siyasi anlamı da Davutoğlu’nun parti içindeki “muhtemel” rakiplerine karşı verdiği bir gözdağıydı.

Mitingde bu uzak anlamı destekleyici, onun kuvvetini artırıcı bazı küçük olaylar da yaşanmadı değil. Sözgelimi Bülent Arınç’ın “yağmur”u bahane ederek konuşmaması, ya da miting bittikten sonra Başbakan Davutoğlu’ndan önce alandan ayrılmak isterken Başbakanlık korumalarıyla yaşadığı küçük niza…

Bunlar elbette üzerinde durulmayı, büyütülmeyi hak etmeyen konular.

Ama her küçük konu gibi, zamanında tedbir alınmazsa, sorun oluşturabilecek türden konular…

Asıl sıkıntı oluşturması muhtemel konu ise şu anda yeniden yapılanma süreci içinde olduğunu bildiğim başbakanlık ekiplerinde.

Basın merkezinde sözgelimi…

Başbakan Davutoğlu’nun konuşma metinlerini hazırlayan ekibin başına getirilen Murat Zelan dostumu kutlayayım.

Tabii Erdoğan’ın konuşma metinlerini yazan ekibin başında olup Cumhurbaşkanlığı Basın Müşavirliği’ne atanan Aydın Ünal’ı da.

Biz yine de Cumhuriyet tarihi boyunca Konya’nın başına konmuş bu “devlet kuşu”nun hatırına bu konuları görmeyelim.

Bu eksikler ve gedikler bir şekilde halledilir Ankara’da.

İnşallah Konya’daki aksaklıklar da giderilir…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR