Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni

Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni
Antalya'da 1 şehit yakını ve 3 gaziye, Muğla'da iki gaziye, Isparta'da ise 2 gazi ve bir şehit yakınına düzenlenen törenle övünç madalyaları ile beratı verildi

ANTALYA/MUĞLA/ISPARTA (AA) - Antalya, Muğla ve Isparta'da 2 şehit yakını ve 7 gaziye devlet övünç madalyası verildi.

Antalya Valiliği toplantı salonundaki törende Vali Yardımcısı İbrahim Çay, şehit Mehmet Topalca'nın eşi Yıldız Topalca, gazi Koray Duran, gazi Mehmet Sav ve gazi Hakkı Dabak'a övünç madalyalarını ve beratlarını takdim etti.

Törene İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul ve madalya verilenlerin yakınları katıldı.

Övünç madalyası alan Mehmet Sav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manavgat Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yaptığını söyledi.

2001'de görev başında yaralandığını belirten Sav, "15 yıldır gaziyim. Sağ olsun devletimiz büyük. Her zaman yanımızda ve her türlü maddi manevi desteği yapıyorlar. O konuda herhangi bir sıkıntımız yok. Geçmişe dönük o acı hatıralar bugün itibarıyla biraz anlamlandı. Hem sevinç hem hüzün ikisini bir arada yaşadık. Özellikle şehit ailesinin durumu çok farklı" dedi.

- MUĞLA

Muğla Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan Vali Amir Çiçek, yüce milletin birlik, beraberlik ve bağımsızlığının ebediyen yaşatılması, toplumda huzur, barış ve güven ortamının sağlanması için kanlarını akıtan gazilerin ailelerine ve kendilerine, Cumhurbaşkanı tarafından tevcih olunan devlet övünç madalyalarının takdimi nedeniyle birlikte olduklarını anımsattı.

Çiçek, ecdadın sabır, dirayet ve inançla koruduğu vatan için fedakarlık gösteren, bayrağını, milletini her şeyin önünde tutan aziz şehitler ve gazilerin emaneti olan Türkiye'yi kimsenin parçalamasına izin vermeyeceklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Ölürsem şehit, kalırsam gazi diyen bu şanlı milletin var oluş iradesini kıracak hiçbir güç yoktur. Bu vatan ki nice yiğit evlatlar sayesinde bugünlere geldi. O evlatların acıları bizim acımız, gözyaşları bizim gözyaşımız oldu. Her türlü hainlik karşısında inançla duran vatan evlatlarının ve onları yetiştiren ailelerin önünde saygıyla eğilmek bizim en büyük vazifemiz."

Törende, 21 kasım 2012'de Yatağan ilçesinde rutin kontrol ve uygulama esnasında alkollü bir sürücünün "dur" ihtarına uymayıp aracı üzerine sürmesi sonucu yaralanan ve geçirdiği operasyonlar sonucu malulen emekli olup tekrar idari polis memuru olarak çalışan Zekeriya Menemen ile 2001 yılında Beyoğlu Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bekleme noktasındaki canlı bomba eylemi nedeniyle sol kulağında işitme kaybı olan polis memuru Hasan Hüseyin Çirçi'ye Devlet Övünç Madalyaları ve beratları, Vali Çiçek tarafından takdim edildi.

- ISPARTA

Isparta Valiliği Gül Toplantı Salonu'ndaki törende konuşan Isparta Valisi Vahdettin Özkan, memleketin birliği, bütünlüğü için aziz canlarını kahramanca feda eden ve bu uğurda gazi olan kahraman güvenlik güçlerine, toplum olarak duyulan minnet duygularının ifadesini gösteren tören gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kahraman şehidin babası ile iki gaziye Devlet Övünç Madalyası takdimini yapacaklarını dile getiren Özkan, "Bu madalyanın sadece resmi bir anlamı yoktur. Bu madalya kültürümüzde, medeniyetimizde ve inancımızda olan, bizi millet yapan şehadet kurumuna milletimizin bir teveccühünün göstergesidir" diye konuştu.

Vali Özkan daha sonra 2014 yılında İzmir’de görevliyken geçirdiği trafik kazasında şehit olan Tolgahan Önal'ın babası Seyfettin Önal, Şanlıurfa'da görevi sırasında geçirdiği trafik kazası sonucu yaralanarak gazi olan polis memuru Remzi Tuğrul ve Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde görev yaparken terör örgütü üyelerinin saldırısı üzerine yaralanarak gazi olan Uzman Çavuş Mehmet Atılga'ya Devlet Ödünç Madalyası ve beratı verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.