Halil Özkan

Halil Özkan

DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK

DİLDE, FİKİRDE, İŞTE BİRLİK

İnsanı insan yapan en büyük unsur koloni olarak fikir olarak birlik beraberlik içinde hayatına devam ediyor olmasıdır.

Neticede komşu komşunun külüne muhtaçtır. İhtiyaçlarını karşılamak için, arkadaşlık etmek için, sıkıntılarından kurtulmak için her türlü şey için insan ihtiyaç duyan bir varlıktır tek başına yaşaması zordur. Her Âdemoğlu başka bir Âdemoğlu’nun desteğine muhtaçtır.

Nasıl ki biz başkalarına yardım ediyorsak onların ihtiyaçlarını sıkıntılarını gideriyorsak aynı şekilde farklı bir yolla başka bir insanda bize yardım ediyor.

 İşin özü birlik ve dayanışmadır, insan bir olduktan sonra hiçbir sıkıntıdan etkilenmez Hacı Bektaş Veli’nin “Bir olalım, iri olalım, diri olalım.” sözü işi özetmektedir.

Medya’da haberlerde görüyoruz halkımız Afrin olayında göz bebeğimiz, dayanağımız, medarı iftiharımız Mehmetçiğimize sahip çıkıp destek oluyor. Çeşitli yardım kampanyaları düzenleyen ablalarımız, bacılarımız, teyzelerimiz ellerinden geldiğince bu soğuklarda askerimiz üşümesin diye kazak örüp gönderiyor, esnaflar ve belediyeler çeşitli yemekler yapıyor gönderiyor, ne gurur verici bir tablo bu.

Kısaca halkımız rahmetli İsmail Gaspıralı’nın Turan’ı ifade ettiği gibi “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” yapıyor. Kenetlenmenin en büyük örneğini halkımız bu son günlerde gayet iyi gösterdi. Neticede savaş dediğimiz sadece cephede olmaz bu uğurda aynı ruhu taşımak ve mücadele etmekle olur.

İnsanoğlunun yaşadığı yurt edindiği topraklarda aynı değerlere, fikirlere, sahip olmadığı bir VATAN baki değildir.  Halk birlik olmazsa içtenden de dıştan da yıkarlar bizi. (FETÖ, PKK vs..) Halk kenetlenmezse büyük kayıplar, büyük sıkıntılar yaşar.

Örneklendirecek olursak Suriyeliler bize en büyük ders ülkelerinde çıkan iç savaş fikir çatışması ve bunun sonucunda bazı Suriye halkının sağda ki solda ki yabancı ülkelere sığınması. Aynı şey bizim başımıza gelse Türkler öyle bir olayda kaçıp gitmez kanının son damlasına kadar vatanını müdafaa etmekle uğraşır ama gidecek olsak dahi kimse bizi kabul etmez mazimizden dolayı tüm dünyanın Türklere karşı bir düşmanlığı ve kuyruk acısı var.

 Ulu şair Mehmet Akif Ersoy’da dediği gibi “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez. Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez”

Oysaki Turan Ülküsü ne güzel bir ülküdür. Ortak değer ve düşüncelere sahip olan topluluk, birbirine sımsıkı sarıldı mı hangi güç onları ayırmaya yeter ki.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR