Halil Özkan

Halil Özkan

DIY TELEVİZYON YAPIMI

DIY TELEVİZYON YAPIMI

(DIY: Kendin yap uzmanların ve profesyonellerin yardımı olmaksızın gerçekleştirilen, bir şeylerin inşaat, kurulum, tadilat ve tamiratına verilen isimdir.)

Elimizde fazlalık bil bilgisayar monitörü varsa bunu en ucuz yolla bir televizyon haline getirebiliriz. Üstelik zor ve uğraştırıcı değil. Elimizde fazlalık bir monitör yoksa ikinci el olarak temin edebiliriz 100 150 liraya kolayca buluruz.

Ucuz eski monitörlerin en büyük özelliği HDMI çıkışının bulunmamasıdır. Monitörü televizyona çevirmek için biz bu monitörü HDMI çıkışlı yapmamız gerekiyor. Çünkü aşağıdaki gibi bir uydu alıcıyı monitöre ancak bir HDMI girişi ile monitörümüze bağlayabiliriz.

 

Bu dönüşümü AK-320500-000-S HDMI DİŞİ DVI ERKEK ÇEVİRİCİ ile kolaylıkla yapabiliriz. Bu işlemden sonra Monitör artık HDMI oldu bu parçanın ederi 25 lira civarı. Şimdi ise uydu alıcısını bağladık mı işlem tamamdır. Monitör tamamen Televizyon oldu diye biliriz. GOLDMASTER ZEUS Mini Scart Uydu Alıcısı ile bu dönüştürdüğümüz cihaza bağladığımız zaman uydu anten girişini de halletmiş oluruz. Bu cihazın fiyatı da 100 lira civarı vatan bilgisayar da veya herhangi bir parçacıda kolaylıkla buluruz.

Şimdi ise monitörü TV yaptık eğer monitörde hoparlör varsa sıkıntı yok sesi de alırız ama eğer monitörde dahili hoparlör özelliği yok ise birde USB bağlantılı bir hoparlör temin etmemiz gerekir.

(Önerim bu işinizi görür. JWIN PS-7001 1+1 USB SPEAKER 25 lira )

Konuyu toparlayacak olursak;

Bu işlem sonrası Monitör TV’ye dönüşür fakat bunu ucuza halletmemiz lazım tün cihazlara en fazla 200-250 lira vermemiz gerekiyor aksi takdir de zaten 500- 600 liraya ikinci el iyi bir Televizyon buluruz.

En önemlisi ise monitör, elimizde bir monitör varsa bu işlemi 125 liraya hallederiz.

TV sahibi olmanın yanında kendinize övünebileceğiniz malzeme çıkar.

DIY ürünler her zaman değerlidir insan kendi uğraşıyla elde ettiği ürünlere daha çok değer veriyor.

Kurulum basit aldığımız HDML dönüştürücüyü monitöre bağlamak ve bu cihaza da aldığımız uydu alıcısı takmak gerekir. Ses içinde özelliği yoksa USB çıkışlı hoparlör lazım işlem bu kadar iyi eğlenceler.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR