Diyanet İşleri Başkanı Görmez Diyarbakır'da

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Diyarbakır'da
Diyanet İşleri Başkanı Görmez:- "Bu programı tertip ettikten sonra yakında Mermer Karakolu'nda gerçekten insanlık dışı, hunharca katliam teşebbüsünü duyduk. Bundan dolayı çok büyük bir üzüntü duyduk"

DİYARBAKIR (AA) - Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Bu programı tertip ettikten sonra yakında Mermer Karakolu'nda gerçekten insanlık dışı, hunharca katliam teşebbüsünü duyduk. Bundan dolayı çok büyük bir üzüntü duyduk" dedi.

Görmez, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde esnafı ziyaret etti ve vatandaşlarla sohbet etti. Polisevindeki öğle yemeğine katılan Görmez, daha sonra Kaymakam Murat Kütük ile bir süre görüştü.

Kaymakamlıkta gazetecilere açıklama yapan Görmez, "Şimdi yaraları sarma zamanıdır" kampanyası çerçevesinde bölgede terör mağduru vatandaşlarla buluşmak için bu ziyaretleri gerçekleştirdiklerini belirterek halkla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Teröristlerce bomba yüklü araçla Mermer Jandarma Karakolu'na yapılan saldırıyı kınayan Görmez, şunları kaydetti:

"Biz bu programı tertip ettikten sonra yakında Mermer Karakolu'na gerçekten insanlık dışı, hunharca katliam teşebbüsünü duyduk. Bundan dolayı çok büyük bir üzüntü duyduk. Öncelikle orada canlarını kaybeden evlatlarımıza, ciğerparelerimize, şehitlerimize, bugüne kadar can veren bütün milletimizin güvenliği, selameti, birliğimiz ve beraberliğimiz için hayatını feda eden bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların yakınlarına, ülkemize, milletimize başsağlığı diliyorum."

Daha sonra Mescit Mahallesi'ndeki özel harekat polislerini de ziyaret eden Görmez, temaslarının ardından ilçeden ayrıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.