Halil Özkan

Halil Özkan

Donanım uyumluluğu en önemli kriter

Donanım uyumluluğu en önemli kriter

Topladığınız bilgisayarda dikkat etmeniz gereken en önemli kural parçaların birbirini desteklemesidir. Yani siz DDR2 özellikli bir anakarta DDR3 bir RAM takarsanız (ki takamazsınız) hata etmiş olursunuz. Veya DDR3 destekli bir anakarta DDR3 Bir RAM taktınız fakat bilgisayarınız çeşitli sorunlar çıkartıyor (Kapanma, mavi ekran, reset atma, açılmama, işletim sistemi yükleyememe, v.s..). Bu da %95 ihtimalle anakartınızın almış olduğunuz RAM markasına uyumu sorunudur. Tüm bunların önüne nasıl geçebilirsiniz peki?

Tabi ki araştırarak.  Seçmiş olduğunuz markaların sitelerine girip ürün kılavuzlarını okuyarak bize uygun donanımları seçmekte fayda  var.

Bilgisayar seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli husus şüphesiz işlemcidir. İşlemci olmazsa olmazlardandır tıpkı insanın hayati fonksiyonunu teşkil eden beyin ve kalp gibidir. Beyin ve kalp ne kadar sağlam olursa o kadar vücudumuz performanslı çalışır. İşlemci, bilgisayarın gerçekleştirdiği işlemlere temel oluşturan hesaplamaları yapar, bilgisayardaki işlemleri gerçekleştirir ve gerekli veri akışını sağlar bir nevi kontak kurar. Klavyedeki bir tuşa basmamız, fareyi hareket ettirmemiz birebir olarak işlemcide gerçekleşir. Bu nedenle işlemci seçimi çok önemlidir. Seçeceğimiz işlemcinin modeline ve hızına karar verirken, bilgisayarımızı ne amaçla kullanacağımızı ve onunla ne tür çalışmalar yapacağımızı göz önüne almamız gerekir. Öncelikle grafik kalitesi yüksek oyunlar, çizim ve mimari programları, yüksek işlemci kapasitesi gerektirir. Günümüzde pazarda bulunan ve farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap eden Core i3, Core i5 ve Core i7 gibi işlemcilere sahip bilgisayarlar arasından size en uygun olanını seçebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR