Uğur Özteke

Uğur Özteke

DUA EDELİM, SİSTEM BOZMASIN(!)

DUA EDELİM, SİSTEM BOZMASIN(!)

Çalışanlar hafta sonu mesai yapmayın tatil yapan okurlarımız için haftanın son günü. Ama Allah’a şükürler olsun ki bizim için haftanın ortasına geldik sayılır. Çünkü cumartesi Pazar günleri bizim için normal günlerden çok daha yoğun olan günlerdir.

Bugün siyasi olarak da Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Bey’i, AK Parti’nin Selçuklu İlçe Başkanı Hakan Özer, Meclis üyesi Mehmet Yaman ile Hüseyin Vural için “iyi isimler, iyi adamlar” diyeceğim.

…………………

Ama bu konuya girmeden birileri üstün körü, körü körüne bir kuru inat uğruna bizi eleştiriyorlar. Ama Alp Bey gibi düşünerek eleştiren okurlarımız farklı yönden konuyu ele alıyorlar.

Bakın Alp Bey, hani Sayın Mustafa Kavuş, Sayın Hasan Kılca Beyler için iyi demiştik yaaa bakın bu konuya dün ne diyordu;

“Sayın abi, herkese adam deyip övgüler düzüyorsun da bir de adam olmayanları yaz bari olmaz mı? Her partinin adayı muhakkak iyi insandır, insaniyet olarak riskli kişileri zaten aday yapacaklarını sanmıyorum ancak iyilik kavramıyla işi bilme, işini güzel şekilde yapma, hak hukuk gözetme, sorunlara hızlı ve etkili çözüm bulabilme vs… gibi kavramları karıştırırsak sorun yaşarız. İnsanların iyi olmaları, adam olmaları yakın çevrelerini ilgilendirir zaten buna da yakın çevreleri karar verebilir. Siyasi düzende bize lazım olan hak hukuk gözetmeleri ve halka doğru şekilde hizmet verebilmeyi becerebilme yetenekleridir. Yoksa bir belediye başkanın iyi bir insan veya kötü insan olması bize ne kazandırır ki? Size bir aday hakkında kötü şeyler yazın denseydi kötülük kavramından anladığınız neleri yazabilirdiniz? Liyakat sahibi insanlar nasip etsin Allah bize.”

……………

Çok teşekkür ederim Alp Bey yine bize de gazımızı boşaltmak için, derdimizi anlatmamız için yeni bir şans verdiniz.

Evet, haklısınız. Haklısınız. Haklısınız ama bir şeyi ne olursunuz gözden kaçırıyorsunuz. Lütfen. Yazdığımız yazılar sitemizde duruyor. Millet gibi, ya da birileri gibi bizler yazdıklarımızı sonradan silmiyoruz. Silmeyiz de Allah’ın izni ile. “Hata yaptım özür dilerim” deriz ve hatamızı düzeltiriz. Çünkü hata yapmak insanlara mahsus bir olaydır. Çok iş yapanın hata yapma ihtimali yüksektir. Her gün yerel yazı yazan var mı? Yoksa bizim gibi her gün yerel yazı yazan manyağın hata yapma ihtimali diğer meslektaşlarımıza göre çok değil çok çok daha fazladır.   

Bakın hani işi taaaa bizi başkanların k…… yalamaya kadar getirenlerden, olgun okurlarımıza kadar niye şu satırları göz ardı ediyorsunuz. Niye buraları atlıyorsunuz? Bu isimler iyi, adamın kralı demişiz ama bunları da yazmışız;

“Şehri de bilir siyaseti de bilir dahası iyiyi de kötüyü de idrak edebilecek samimiyettedir.

Çünkü bugün için en büyük eksikliğini hissettiğimiz konu bilgi diploma siyasi kariyerden önce adamlıdır insanlıktır.”

Veeeeeeeeeeee demişiz ki “Tekrar bu konuda kafası karışan okurlarımıza diyoruz ki Sayın Kavuş’u uzun yıllar tanıdığım için kendisine kefilim. TABİİ Kİ ALLAH MUHAFAZA SİSTEM ONU DA BOZMAZ İSE.

……………..

Allah aşkına sizin dediklerinize harfiyen katılıyorum amma...

Uğur İbrahim Altay, Ahmet Pekyatırmacı, Hasan Kılca, Mustafa Kavuş iyi insanlar demişiz. Diyorum da, iddia da ediyorum. Ama bakın en sonunda bu başkanlara ya da sizin dediğiniz gibi diyelim Başkan adaylarına iyi dedikten sonra “TABİİ Kİ ALLAH MUHAFAZA SİSTEM ONU DA BOZMAZ İSE”…. demişiz.

…………..

Siz, o, bu, şu, biz,  ben… Herkes kendince iyidir. Amma velakin sistem bir gün sizi de bozar beni de bozar. Allah muhafaza bozulmayalım, bozulmayın. En başta da ben bozulmayayım.

Onun için ben bu şehirde sevsem de sevmesem de, oy versem de vermesem de hatta zaman zaman çok kızsam da icraatlarına zaman zaman hiç katılmasam da tanıdığıma inandığım bildiğimi sandığım bizi yöneten belediye başkanlarının iyi insanlar olduklarına inanıyorum.

Bu insanlar iyi insanlardı. Yanlışlar yaptılar mı? Yapmışlardır. Bize göre yanlış kendilerine göre doğru. Ama bu insanlar dün de bugün de yarında o sistemin aslında korkunç çarkın içine girerek sistemin yap dediğini yaptılar. O koltuklarda oturdukları süresince sistemin dediğini yaptılar.

Bu başkanların sisteme karşı durma gibi hatta “ben buna imza atmam” deme gibi şansları yoktur. Yönetime ve şehre kendi penceremizden bakarsak yanılırız.

Bana katılmayabilirsiniz ama mesela dünkü misafirimiz Selçuklu Belediye Başkanı Sayın Ahmet Pekyatırmacı Bey bana göre iyi bir insandır. Şu ana kadar vekâleten yürüttüğü başkanlığı bana göre yüzde yüz bir ihtimalle sandıklar açıklandığı zaman bu kez asaleten yürütecektir. Yine bana kızacaksınız ama Ahmet Başkan iyi insandır. Mesela yine dünkü misafirlerimizden Sayın Hakan Özer iyinin de ötesinde çok kaliteli bir insandır. AK Parti’ye muhalif dostlarımız Hakan Bey’e AK Parti kimliğini çıkartıp baksalar, kendisini tanısalar, samimiyetine güvenseler, kendisine hayran olurlar ve kendisi ile samimi bir dost olurlar. Yine dünkü konuklarımızdan Mehmet Yaman abimiz. Bana göre adamın kralıdır. Ama size göre de değildir. Tanımadığım ama dün bu ekiple misafirim olan teşkilat yönetim kurulu üyesi Hüseyin Vural Bey’i tanımıyorum. Ama durduk yerde bu isme niye şüpheli bakayım? AK Partili yönetici, ben de partinin şu…. şu…. politikasına katılmıyorum diyerek bu isme kötü mü diyeyim? İlk karşılaşmamızda bana iyi bir insan olgun bir kişi intifasını verdi. Bunu dedik diye suç mu işliyoruz hata mı yapıyoruz? 

Bakın çok açık söylüyorum ben insanları gerçekten seviyorum. Benim bir insanı sevmem için AK Partili, CHP’li olması değil insan olması adam olması işini en iyi yapması ve işini en iyi yaparken de doğru adam gibi dürüst olmasıdır.

Ben kendim bile gazeteciliği, bu iğrenç sistem yüzünden, adam gibi yapamıyorsam karşımdaki adamın evliya gibi olmasını nasıl bekleyebilirim?

Bu konu bugünlük bu kadar yeter diyoruz.

………………

Dün sabah ki ilk konuklarımız Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Pekyatırmacı ve ekibi samimi sohbetleri ve açıklamaları ile bizim güne güzel başlamamıza ümitli ve iyi niyetli olmamızı sağladılar. Kendilerine buradan bir kez daha teşekkür ediyor ayaklarınıza sağlık diyoruz.

foto-1-564.jpg

KOMEK’TE BAZI EĞİTİMCİLER RAHATSIZMIŞ

KOMEK Konya Büyükşehir Belediyesinin, en başta da Sayın Tahir Akyürek’in bence haklı gururu bir çalışmasıdır. İlk çıkış noktasında ben bile inanmadığım pek çok konunun bugün gerçekleştiğini gördüm. En başta da bunu Tahir Bey’in yüzüne söyledim “yanıldım başkanım, özür dilerim” dedim Bunu da bu köşede yazdım.

Ancak bir okurumuz son derece retli olarak aşağıdaki konuyu sürekli olarak bize iletiyor. Bu konu şimdi ister istemez Uğur İbrahim Altay Bey’in kucağında. Yine ben inanıyorum ki gerçekten aşağıdaki gibi bir durum varsa Uğur Başkan bunu kesinlikle düzeltecektir.    

Şimdi gelelim KOMEK’in bize aktarılan konusuna;

“KOMEK'lerde önceden tüm öğretmenler Belediyenin Kültür A.Ş.'sine bağlıydı ve ikiye ayrılıyordu tam zamanlı, yarı zamanlı. Tahir Başkan sağ olsun yarı zamanlıları Halk Eğitim’e verdi bedava saat ücretine ama KOMEK'de çalışmaya devam ettirdi ve orada yapılan hizmetlerle belediye hizmeti gibi övündü... Şimdi asgari ücrete zam geldi belediyemiz zammı işçiye geçti belediyede (hakir görmek için söylemiyorum) çaycısı, temizlik görevlisi içeride belediyeye bağlı tam zamanlı öğretmenden de kısmı öğretmenlerden de çok fazla alır oldu.

Bazısı lise mezunu torpilli hocalar tam zamanlı ama eğitim fakültesi mezunu öğretmenler Halk Eğitim’de düşük saat ücretleriyle çalışmaya devam etsin.

Adalet ve vicdan zaten lazım olan bir konu değil liyakat o da neydi?

4 sene öğretmenlik oku öğretmen ol doğru dürüst okuması olmayana el işi öğret yılsonunda onunla hava atsın belediye ama Hz. Ali'nin bir harf öğrettiği için 40 yıl kölesi olan öğretmenini adam yerine koyma...

Dünya geçer hak kalır ödemesi kolay olsun inşallah…”

DERTBENTİLER ADINA MEDAŞ’A TEŞEKÜR EDERİM

Önceki gün MEDAŞ Genel Müdürlüğünden bize bu fotoğraf gönderildi.

FOTO 1

Evet, geçtiğimiz hafta cumartesi günü Derbent’te polis karakolunun arkasında yolun ortasındaki elektrik direğini paylaşmıştık. MEDAŞ dört günde hiç kimsenin burnu kanamadan direği kaldırmış. Teşekkürler MEDAŞ…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hayat hiçbir yanlışı düzeltmedi. Biz sadece o yanlışlara alıştık.

 

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?     

Enerjimizi güzel, adaletli, dürüst ve doğru yönde harcadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
25 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR