Halil Özkan

Halil Özkan

DÜĞÜN DAVETİYELERİ NEDEN HİÇ BİR ZAMAN DİJİTALLEŞMEYECEK?

DÜĞÜN DAVETİYELERİ NEDEN HİÇ BİR ZAMAN DİJİTALLEŞMEYECEK?

Muhtemelen dijital olmayacak bir şey varsa, düğün davetiyeleridir.

Düğün davetiyesi geleneği uzun süredir misafirleri davet etmek amacı ile kullanılmakta.

Aslında artık bir gelenek haline geldiğini söylemek mümkün.

Ne kadar sosyal medya, e-mail gibi yöntemler ile düğün davetiyesi yollamak mümkün olsa da hala insanlar düğün davetiyelerini elden vermeyi tercih ediyor. Bunun en büyük nedeni samimiyet. Açıkçası ben bana internetten düğün davetiyesi yollayan birisinin düğününe katılım gerçekleştirmek istemezdim. Bir düğüne davetiye olmadan gitmek doğru değildir. Neticede görgü kuralları bunu gerektirir. Düğünler bir kişinin hayatında ve birçok insan için çok önemli bir olaydır, bu onların şerefine atılan tek resmi olay olabilir.

Yazılı bir davetiye, saygı duyulan bir etkinlik için duygusallık taşıyor; Davetin biçimselliği, olayın formalitesini yansıtır ve bu olayın iletişim aşamasında fiziksel bir temsili olarak bizlere sunulmasını bekleriz. Birçok yabancı ülkede de durum bizde ki gibi. Yabancı grafik tasarımcılarında kendi düğünlerine kendi davetiye hazırlamaları onlarında bu duruma bizler kadar değer verdiklerini gösteriyorlar.

Portland merkezli grafik tasarımcısı Collins, kendi düğün davetlerini eşi ile birlikte “Ormanda” bir dokunuşla tasarladı. Sadece ev yazıcılarını ve bir kiralık lazer kesiciyi kullanarak davetiyelerini tasarladı.

*Anekdotlar bir çiftin aşk hikayesini gösterir.

*Düğünün vizyonunu canlı hale getirmenin bir yolu.

Hello Invite'ın arkasındaki grafik tasarımcısı Melissa Arey, sayısız düğün davetiyesi yaptı. Kocam ve ben evlendiğimizde, tüm düğün kağıtlarımızı ben yaptım, her dakika davetiyeleri hazırlarken düğün heyecanını daha da sevdim, bunun düğünü çok eğlenceli hale getireceğini düşünüyorum” dedi.

*Düğün konuklarını heyecanlandırmanın bir yolu.

Mount Pleasant’da bulunan tasarımcı Sarah Reed, düğün davetiyeleri büyük bir güne davetkâr kırtasiye malzemeleriyle çekici bir şekilde ulaşmanın bir yoludur.

*Yaratıcılık sergilemek için en iyi yol.

Bunlardan dolayı düğün davetiyelerinin, gelenek ve göreneklerin dışında ki maddeler doğrultusunda hiçbir zaman dijital bir hale getirilemeyeceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Düğün davetiyeleri yer seçiminden sonra en önemli detaylardan birisidir. Düğünü olan kişi hakkında bilgi sahibi olmamıza olanak sağlar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Halil Özkan Arşivi
SON YAZILAR