Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

DÜN HALEP DE KONYA GİBİ BİR YERDİ

DÜN HALEP DE KONYA GİBİ BİR YERDİ

Manevi değerleri önemsemeyenlerden ‘Şehitler Tepesi’nin ne anlama geldiğini bilmelerini beklememek gerekir.

Cumhurbaşkanımızın “Şehitler Tepesi boş kalmayacak” sözlerine “Millet ittifakı iktidarında Şehitler Tepesi boş kalacak” çıkışı yapan Kemal Bey’in ve avenelerinin şu ortamda dahi siyaset yapma çabalarını izliyorsunuz değil mi?

Şehitler üzerinden siyaset yapmak en kolayı tabi. Zaten acılı ailelere bir de tuz ekerek prim yaptıklarını düşünüyor olmalılar.

Eğer Suriye’de bu savaşı vermezsek bizi kendi halimize bırakacaklarını zannediyorlar?

Bu topraklar ne zaman savaşsız kalmış? Şurada belki 80-90 yıldır ciddi bir savaş yok onda bile PKK Terör örgütü eliyle binlerce şehit verdik. PKK’nın kukla olduğunu söylememe gerek yok sanırım, onun eliyle birçok dünya devletiyle savaştığımızı biliyorsunuz.

7-8 yıl önce Suriye’nin Halep şehrinde tıpkı bizim şuan Konya’da sürdürdüğümüz yaşam tarzında insanlar ve hayatlar vardı. Belki şehir gelişmişliği bu kadar değildi ama insanlar ticaretleriyle uğraşıyor, çocuklar okullarına gidiyor, Halep Belediyesi çöp toplama yol düzenleme gibi sıradan faaliyetlerini yerine getiriyordu. Herkes işinde gücünde ekmeğinde aşındaydı. Tıpkı bugün bizim yaptığımız gibi…

Peki, ne oldu?

Suriye, büyük devletlerin oyunlarıyla karıştı, karıştırıldı! Neredeyse bütün şehirleri tarumar edildi.

Ateşlenen fitillerle bugün Halep’in halini sizlere anlatmama gerek yok sanırım. 1500 ile 2500 km uzaktan Suriye’ye savaşmaya gelenlere tek kelime edemeyen “zihniyet” burnumuzun ucundaki yangına neden müdahale ediyorsunuz diye neredeyse iç kargaşa çıkaracak!

Bugün orada olmazsak yarın mücadeleyi tüm ülke topraklarında vermek zorunda kalacağız. Meselenin Erdoğan olmadığını anlayın artık!

Neymiş? Şehitler Tepesi boş kalacakmış! Bunun altında öyle sinsi bir tuzak var ki? Ya bu beyefendi lafın nereye gittiğini bilmiyor ya da tamamen inceden inceye düşünülerek dışarıya verilen bir mesaj bu!

Bizi iktidara getirirseniz bütün hedeflerimizden vazgeçeceğiz, siz de istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz diyor. Hatta kısa vadede Türkiye’yi istediğiniz gibi yönetebileceksiniz mesajı veriyor!

Ne demek Şehitler Tepesi?

Anlatayım; Şehitler Tepesi, Türk ve İslam kültüründe sık kullanılan bir deyimdir. Manevi değerler için hayatını kaybedenler genellikle o bölgenin en yüksek tepesine defnedilir. Bu tepelere de genel olarak "Şehitler Tepesi" adı verilir. Yani ulu bir yerdir şehitlerin yeri… Gönüllerimizdir…

Sanki yüzyıllardır bu coğrafyada her dönem süt-liman günler yaşanmış gibi konuşuyorlar!

Şu Cumhuriyet denen gazetenin manşetine bakın: “NE UĞRUNA”  Bir HİLAL uğruna... 

Peki ya Evrensel adıyla çıkan paçavra ne demiş: “İşçiler Soruyor, Ne işimiz var İdlip’de?”

Siz sorun diye oradayız! Hatta çıldırın diye! Çünkü bu organların ne Türklükle ne de Müslümanlıkla bir ilgileri yok. Dışarıya hizmet eden organlar. Tıpkı Sputnik gibi… O da sıkışınca Hatay’ı çalıntı şehir ilan etmiş ya!

Bu millettin bir namusuyla bir de vatan toprağı ile oynamaya çalışmayın! Vereceği tepki çok can yakar.

Binlerce şükür SİHA’larımız şehitlerimiz için tüm hedefleri yerle bir ediyor. Hiçbirinin kanı yerde kalmıyor. O saldırıyı yapan uçaklar da o emri verenler de şimdi yerle bir durumda! Rabbim vatanı milleti ve dini uğruna o topraklarda şehit olan bütün evlatlarımıza gani gani rahmet eylesin…

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR