Abdullah Yıldırım

Abdullah Yıldırım

Duygusal kopuş

Duygusal kopuş

Güneydoğu bugün Türkiye’de yaşayan, Türklerin büyük kısmının gözünde flu hale gelmiştir. Kürtlerin, bitmez tükenmez istekleri, elektrik parasından, vergilere kadar, hiçbir taahhüt altına girmemeleri, neredeyse 50 yıldır tüm giderlerini, Türklerin üzerine yazmaları, ağalıkları, şeyhlikleri, aşiretlikleri ile zaten bıkkınlık vermişti. Şimdi bir de tarihte en fazla Türk katleden, millet olarak sırtımıza yapışmış bir hançer olarak varlığını sürdürüyorlar.

Bu iş bu şekilde fazla sürmeyecektir. Artık duygusal bir kopuş oluşmaya başlamıştır. PKK orada bir devlet kurmaya çalışıyor ama unutulmaması gereken, GAP batıdaki Türklerin parası ile yapıldı. Oto yollar, havaalanları ve şu anda dahi devletten maaş almayan kimse kalmadığına göre, bu kadar destek ve himaye ile iyice azıtmaktalar ama bu işe bir yerde dur denileceğini bilmelidirler. Türk devletini yönetenler, taviz verilince bu iş biter zannettiler. Ama tavizin arkası kesilmeyince uyandılar, artık taviz verecek kimsede kalmadı, verilecek toprak da olmayacağına göre, topyekûn bir hesaplaşma yakın gibi görünüyor.

Antalya’dan İzmir’e kadar otellerin büyük kısmı onların, nüfusun yüzde on beşini oluşturuyorlar ama ekonominin yüzde kırk beşini kontrol ediyorlar. Ellerinde silah vuruyorlar, öldürüyorlar, devlet biziz diyorlar ama bir de mağdur edebiyatı yapılmıyor mu, işte burası artık son nokta oluyor ve çekme mesafesi bitiyor. Şimdiye kadar kardeşiz diyen, “Türkler kardeşimiz değilsiniz” derlerse o zaman ne olacak, nereye gidecekler, batıdaki milyonlarca Kürt kökenli ne olacak, onları seven tatlı su balıkları ne olacak, işte bunları düşünmeliler ve adımlarını ona göre atıp, bu işin dönüşünün nasıl olacağını düşünüp kötü akıbeti beklemeliler.

İşin garibi, Kürtler de milliyetçilik tavan yapmışken, Türk milletinin milliyetçilik ruhunun gittikçe körelmesidir.

Geçenlerde yazmıştık. Türk devletinin milli politikaları hiç yoktur, neden bilinmez ama çok sıradan insanların yönetimindedir.  Öyle ki, konuşmalarını, danışmanlar yazmasa söyleyecek söz bile yoktur. Bu kadar kısır yöneticilerin oluşunun tek nedeni, siyasetin ahbap, çavuş ilişkisi ile yürütülmesidir. Devlet yeniden yapılandırılmalıdır, koalisyon kurulacaksa da kurulmalıdır. Çok büyük iş yapıyormuş havasından çıkın kardeşim artık, Amerika ile Rusya bile daha rahat anlaşılırdı, ağızlardan bin bir zahmet söz çıkıyor, çok büyük adam havası bıkkınlık vermiştir. Anlaşacaksanız anlaşın, yoksa bu kadar çapsız kişilerden oluşan gruplarınızı toplayın, bir erken seçime daha gidin, sanki uluslararası beyinler seçeceksiniz, sağdan sola hep aynı kişiler.

İran'da ihtilal olduğu zaman, Dünyanın beşinci ordusu İran’da idi ama bir tek uçak bile kalkmadı; çünkü tehdit içten gelmişti. Bizim uçaklarımız da kandili bombalıyor fakat hain ülkenin içinde, İstanbul’da, Şırnak’ta vuruyor, tehdit dışarda değil içerde ve unutulmamalı ki Türk devletleri tarih boyunca iç fitne ile yıkıldı. Artık ikiyüzlülüğü bırakalım, haine hain, hırsıza hırsız, soysuza soysuz diyelim. Bu ülkede mert insanları kimse sevmez ama mertlik eğer bozulmamışsa Türklüğün en önemli kalıtımsal özelliğidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Yıldırım Arşivi
SON YAZILAR