Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ecdad Parkı Nerede?

Ecdad Parkı Nerede?

Yerel seçimler için takvimin belirlenmesi, ardından da partilerin başkan adaylarını ilan etmesinin ardından özellikle şehir merkezinde sade vatandaş arasında tatlı bir heyecan başladı. Merkezde bu rekabet flu görünse de ilçelerimizde durum çok daha net.

Çünkü sandıkta oy atacağı parti belli olsa da başkan adayını gönlüne yerleştiremeyen partililer hâla işin muhalefetindeler. Bize konuşuyorlar, size konuşuyorlar ama ortam kalabalıklaşınca o kükreyen insanlar gidiyor yerini sessizlik alıyor.

Bu gel-gitler dahası ağzın ve gönlün farklı farklı tellerden çaldığı bu günlerde biz kendimizi o girdaba kaptırmamaya çalışarak sizlerden gelen birkaç küçük detaya girelim.

110 BİN METREKARELİK

O MUHTEŞEM PARK ARANIYOR

03022014946.jpg

Allah için gelip geçerken bu afişleri ben de gördüm. Ama mesleğimiz gereği bu parkın yapılacağı alanın öncesini ve bugünkü durumunu bildiğimiz için görüp geçiyorduk. Ama ya sade vatandaş için durum acaba bizimki gibi miydi? Birilerinin o vatandaş deyip geçtiği insanlarımız aslında o kadar akıllı ki. Ben bazılarını çok yakından tanıyorum. Adamlar reklam tabelalarındaki peynirin fiyatını çeşidini türünü bile kafasına kaydediyor. Yeri geldiği zaman da konuşuyor. Ve öyle doğru konuşuyor ki şaşırıp kalıyorsunuz.

İşte bunlardan birisi aynı zamanda benim yakından tanıdığım bir abim. Belki bu şehir gönüllüsü abimiz yöneticilerimiz için “takıntılı” birisi olarak değerlendirilebilir. Ama inanın ben onun yüreğini biliyorum. İnançsa inanç, memleket sevdası ise sevda, ben böyle titiz ve doğru bir adam görmedim. Bazen kendisini dinlerken kendi yaptıklarımdan bile utanırım.

Bu abimiz günlerdir bana telefon ediyor, mesaj atıyor dolayısıyla soruyor “Uğur abi, boy boy sergilenen bu Ecdad Parkı nerede?”

Bu abimiz en sonunda dayanamamış ve bize farklı bölgelerden bilboard fotoğraflarını atmış.

Şimdi hep siz değerli okurlarımıza, hem abimize bu vesile ile küçük bir not düşüverelim de kafalardaki soruları atalım.

Bu park Selçuklu’da Selçuklu Belediyesi’nin karşısındaki bölgede olacak. Buranın müjdesini zaten Tahir Başkan vermişti. Parkta 11 adet Osmanlı kameriyesi, 4 adet 2. Mahmut Dönemi kameriyesi, 10 adet Selçuklu kameriyesi olacak. Peki bu kameriye ne demek? Bilgisayara girdim baktım, kameriye ne demekmiş?

Kameriye; “Bahçelerde yazın oturulmak için yapılan, kafes biçiminde, kubbeli, üstü yeşilliklerle sarılan süslü çardak” demekmiş.

Burada sadece yukarıda saydığımız kameriyeler olmayacak. Surlar içinde tarihi liman, Osmanlı Sokağı, Namazgâh Çeşmesi, seyir kulesi, kule kafe, deniz feneri, Osmanlı kahvehanesi, 12 bin 500 metrekarelik gölet, Selçuklu giriş tak’ı, Osmanlı otağı, amfi, cami, Selçuklu Hanı restourant, sosyal donatılar bulunacakmış.

Sonuç evet billboardlarda neresi olduğu yazmıyor. Ama bitince; denilenler, yazılanlar icraata dönüşürse çok güzel hatta mükemmel bir yer olacak gibi inşallah.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Kendinin ne olduğunu bilen insan, bazı kendini bilmezlerin, onun hakkında söylediklerinden etkilenmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Vatan Sanayi çıkışında işçi kardeşlerimiz ışıklara aldırış etmeden yola atlamadıkları zaman ADAM oluruz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR