Edirne'de kızakla kar keyfi

Edirne'de kızakla kar keyfi
Belediye tarafından düzenlenen etkinlikte katılımcılar, dağıtılan tahta kızaklarla kayarak, karın keyfini çıkardı

EDİRNE (AA) - Edirne Belediyesince düzenlenen etkinlikte katılımcılar, dağıtılan tahta kızaklarla kayarak eğlendi.

Belediye tarafından, Şükrüpaşa Mahallesi'nde çocukların poşet ve kartonlarla kaydığı yokuşta etkinlik düzenlendi. Katılımcılar, dağıtılan tahta kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte 1987'den bu yana karşılaşılmayan yoğun karla mücadeleyi, 11 ekiple sürdürdüklerini söyledi.

Yolları sürekli açık tuttuklarını ancak bazı gençlerin kendilerinden kızakla kayabilecekleri alanlar bırakmalarını istediğini anlatan Gürkan, "Biz de belediyemizin atölyesinde yaptığımız ahşap kızakları, bu akşam gençlerimiz ve çocuklarımıza armağan ettik. Şu anda kar, eğlenceye dönüştü. Karın keyfini de yaşamak gerekiyor. Kar bir anlamda berekettir, gelecek yılın ürünlerini yetiştirmede bize Tanrı'nın en büyük armağanıdır." dedi.

Bu arada, sosyal medyadan sözleşen Trakya Üniversitesi öğrencileri de 15 Temmuz Şehitler Parkı'nda buluşarak kar topu oynadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.