Ege'de sığınmacıları taşıyan teknenin batması

Ege'de sığınmacıları taşıyan teknenin batması
Didim açıklarında 25 kişinin öldüğü, 15 kişinin kurtarıldığı olayda kayıp 2 kişi için arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlandı

AYDIN (AA) - Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında 25 sığınmacının hayatını kaybettiği teknenin batmasıyla ilgili, kayıp olduğu bildirilen 2 kişi için arama kurtarma çalışmalarına başlandı.

Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı bot ve helikopterler, teknenin battığı Mavişehir mevkisinde dün gece sonlandırılan arama kurtarma çalışmalarına havanın aydınlanmasıyla yeniden başladı. Kurtarılan sığınmacılardan alınan bilgi doğrultusunda kayıp olduğu belirlenen 2 kişiye yönelik arama kurtarma çalışmaları hava ve deniz unsurlarınca sürdürülüyor.

Didim Mavişehir açıklarında dün, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan sığınmacıların bulunduğu bot batmış, bölgeye yönlendirilen Sahil Güvenlik Komutalığı'na bağlı hava ve deniz unsurları, 1'i çocuk, 2'si kadın 15 sığınmacıyı kurtarırken, 10'u çocuk, 11'i kadın 25 sığınmacının ise cesedine ulaşmış, kayıp olduğu belirlenen 2 kişiye yönelik arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.