Ege'de sığınmacıları taşıyan teknenin batması

Ege'de sığınmacıları taşıyan teknenin batması
Aydın Didim ilçesinde 25 sığınmacının hayatını kaybettiği olayla ilgili gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı

AYDIN (AA) - Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında 11'i çocuk 25 sığınmacının hayatını kaybettiği yasa dışı geçişle ilgili sürdürülen soruşturmada gözaltına alınan 5 kişiden 4'ü tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili sürdürülen soruşturmada kapsamında, yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları iddiasıyla tekne sahibi K.Ç (32) ve Y.Y'nin (28) ardından E.S (52), S.Ç.S (30) ve A.K'yi de (47) gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden K.Ç, Y.Y, E.S. ve A.K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.Ç.S. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Didim Mavişehir açıklarında geçen pazar günü, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan sığınmacıların bulunduğu tekne batmış, Sahil Güvenlik Komutalığının hava ve deniz unsurları, biri çocuk, 2'si kadın 15 sığınmacıyı kurtarmış, 11'i çocuk 25 sığınmacının cesedine ulaşmıştı. Didim Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yasa dışı geçiş organizasyonunda yer alan kişilerin yakalanması için yönelik çalışma başlatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.