Ümit Altunbaş

Ümit Altunbaş

EĞİTİM VE ÖĞRETİME YÖN VERENLERİN GÜNÜ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

EĞİTİM VE ÖĞRETİME YÖN VERENLERİN GÜNÜ 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ

Allah’ın rahmeti, bereketi, lütfu ve ihsanı hepimizin üzerine olsun inşallah. Eğer izin verirseniz bu haftaki yazımızda öğretmenler gününden bahsetmek istiyorum. Bildiğimiz gibi her yıl 24 Kasım Öğretmenler günü olarak kutlanmaktadır. Öğretmenler bu özel günde hatırlanmakta, öğretmenlik mesleğinin önemi her yıl bu özel günde bir kez daha kavranmaktadır.  Öğretmenler sosyal yaşamlarında yakınlarına göstermiş olduğu ilgiliyi, sevgiyi yâda şefkati öğrencilerine de yansıtmaktadır. Öğrencilerin öğrenim hayatına uygum sağlamaları gerek eğitimle gerek öğretmenlerin öğrencilere yansıtmış olduğu davranış biçimiyle şekil almaktadır. Çünkü öğrenciler öğrenim sürecini icra ederken öğretmenleriyle sağlıklı iletişim kurabilirse hem öğrenim sürecindeki oluşan stresten uzak kalır ve psikolojik olarak bir rahatlanma sağlanır,  böylece öğrenim süreci daha verimli bir hal alacaktır. Tâbi ki öğrenim sürecinde öğrencilerinde öğretmenlerine karşı, saygılı ve sağduyulu davranması öğrencilerin öğretmenleriyle sağlıklı iletişim kurması öğrencilerin öğretmenleriyle iletişim bağlarının kuvvetli olmasına olanak sağlayacaktır. Bu hususta öğrenciler saygıdan ödün vermeden öğretmenlerine davranışlarıyla adından söz ettirmelidir. Altını çizmemiz gereken en önemli hususta öğrenim hayatının okul öncesi dönemde başladığı unutulmamalıdır!  Çünkü öğrenci okul öncesi dönemde ailesinden aldığı eğitimi, ailesinden aldığı disiplini, ailesinden aldığı saygı göstergesini okul döneminde çevresine, arkadaşına, öğretmenine yansıtacaktır. Yâni uzun lafın kısası eğitim okuldan önce öğretmenden alınan eğitimden önce aile hayatında başlamaktadır.

Hz. Ali ne güzel söylüyor; “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” İşte bu güzel söz neticesiyle öğrenim hayatının ve öğretmenin önemi en güzel şekilde anlaşılmaktadır. Özetle okumak, öğrenmek, geleceğe teminat olacak öğrenciler yetiştirmek bir o kadar önemlidir. Bu kutsal vazifeyi üslenen elleri öpülesi öğretmenlerimiz değeri paha biçilmez en kıymetli servetimiz. Öğretmenlerimizi ne kadar yazsak da ne kadar anlatsak da kelimeler kifayetsiz kalacak, anlaşılan öğretmenler yıllar boyunca da ve hatta asırlar boyunca da 24 Kasım günü büyük bir özveriyle hatırlanacak. Çünkü daima eğitim elimizdeki en kıymetli mücevherimiz kalacak. Satırlarıma burada son noktayı koyuyorum.  Tüm Öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.  Saygılarımı ve hürmetlerimi sunuyorum. Tekrar görüşmek dileğiyle. Allaha  emanet  olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Altunbaş Arşivi
SON YAZILAR