Engelleri ailesi için aştı

Engelleri ailesi için aştı
Tekirdağ'da KOSGEB desteğiyle iş yeri açan bedensel engelli Aynur Yavaş, engelli oğlu ve eşiyle iyi bir hayat sürmek için çabalıyor- Anne Yavaş: "Bir kadın bir şey istediği zaman her şey olur. İnanın kadın bir evin en temel direğidir. Kadın gitti mi o yuv

TEKİRDAĞ (AA) - EMRAH GÖKMEN - Tekirdağ'da KOSGEB desteğiyle tuhafiye dükkanı açan bedensel engelli Aynur Yavaş, yürüme engelli oğlu ve eşiyle iyi bir hayat sürmek için çaba gösteriyor.

Doğuştan bedensel engelli olan ve tek bacağını kullanamayan Aynur Yavaş, "Yuvayı dişi kuş yapar" düşüncesiyle hayata dört elle sarıldı. KOSGEB desteğiyle tuhafiye dükkanı açan Yavaş, yürüme engelli eşi Hasan ve 16 yıl önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle yürümekte zorlanan oğlu Ümit (28) ile iyi bir yaşam sürmek için çaba sarf ediyor.

Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engelli olmasına rağmen eşine, oğluna ve kendisine sahip çıkmaya çalıştığını belirtti.

Hayatın zorluklarıyla baş etmenin önemli olduğunu belirten Yavaş, "engelimi Allah'ın bana verdiği gururla taşıyorum" diyerek yaşamdan hiç ödün vermediğini, sabah bir iş kadını akşam ise ev hanımlığını sürdürdüğünü ifade etti.

Yavaş, şunları söyledi:

"İnsanın başaramayacağı hiçbir şey yoktur, yeter ki istesin. Kendime bir yol çizdim ve 'Ben bunu yapabilirim' diyerek yola çıktım. El makinesiyle başladığım örgü, dokuma işime 2 makine aldım. Ben burada çalışırken her şeyi unutuyorum. Sonunda da güzel şeyler çıkardığım zaman mutlu oluyorum ve hayatımı sürdürüyorum bu şekilde. Ben hayata küsmedim hiç hep barışık bir insan oldum."

Eşi ve oğlunun da engelli olduğunu dile getiren Yavaş, evi idare edenin kendisi olduğunu belirterek, "Eve gittim biraz yorgundum işte çay servisinde baktım ki kimse yapmıyor yine benim yapmam gerekiyor. Ben bunu yapmasam eşim ve oğlum çay içemeyecek. Ben çamaşırlarını yıkamasam onlar temiz elbise giyemeyecek, yemek yapmasam aç kalacaklar. Bir evin her yeri ışık olsa bile kadın olmazsa orası karanlık olur. Aile bütünlüğü çok önemlidir ama kadın daha da önemlidir" diye konuştu.

- "Ellerimle oğlum ve eşimin elini tuttum"

Engelli olan eşinin malulen emekli olmasının ardından iş hayatına atıldığını, tek maaşla sıkıntı çekmek yerine çalışmayı tercih ettiğini kaydeden Yavaş, kazandığı paralarla hem eksiklerini tamamladıklarını hem de yaşam kalitelerini yükselttiklerini söyledi.

Yavaş, KOSGEB desteğiyle kurduğu dükkan sonrası kiradan kurtulduğunu ve iş yeri sahibi olduğunu söyledi.

Evin direğinin kadınlar olduğunu vurgulayan Yavaş, kadının istediği zaman her türlü durumun üstesinden gelebileceğini ifade ederek, "Bir kadın bir şey istediği zaman her şey olur. İnanın kadın bir evin en temel direğidir. Kadın gitti mi o yuva yıkılmaya yüz tutmuş demektir. Benim kazancım bana yetiyor. Oğlumun istediklerini alabiliyorum. Cep telefonumuzu, internetimizi aldık. Yaşam kalitemiz yükselmeye başladı. Çok fazla lüks yaşayan bir aile değiliz. Eşim yanımda, oğlum da benle birlikte çalışıyor. Bir elimle oğlumun bir elimle eşimin elinden tuttum. Onların eli benle olduğu zaman ben güç alıyorum ve her türlü zorluğu aşıyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.