Engelliler Haftası

Engelliler Haftası
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Van'da uçurtma şenliği ve piknik düzenlendi- ASP İl Müdürü Zeynel Abidin Koç :- "Engellilerimiz ve ailelerinin morallerini, motivasyonlarını yükseltmek, onlara dev

VAN (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, engellilerin ve ailelerinin morallerini, motivasyonlarını yükseltmek, onlara devletin şefkat elini uzatmak istediklerini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğünce Dünya Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında "En Büyük Engel Sevgisizliktir" sloganıyla uçurtma şenliği ve piknik düzenlendi.

Engelliler, Kale Kültür Parkı'nda düzenlenen etkinliğe katılarak aileleriyle uçurtma uçurarak keyfili vakit geçirdi.

ASP İl Müdürü Zeynel Abidin Koç, etkinlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların etkinlik ile sosyal ortamda vakit geçirmelerinin sağlandığını söyledi.

"Etkinliklerin en güzel yönü, engellilerin dışarıya çıkıp bu etkinliklerden yararlanması ve onlara çok fedakar şekilde hizmet veren değerli ailelerinin de şefkat dokunuşlarını hissetmeleridir" diyen Koç, engellilerin dışlanmaması gerektiğini vurguladı.

Amaçlarının bu tür etkinliklerle, engelli ailelerin toplum temelli hizmet almalarını sağlamak olduğunu ifade eden Koç, şunları dile getirdi:

"Hem engellilerimizin hem de ailelerinin morallerini, motivasyonlarını yükseltmek, onlara devletin şefkat elini uzatmak ve yalnız olmadıklarını hissettirmek istiyoruz. Hizmetlerimizin temel amacı, engellileri ve aileleri ötelenmişlik duygusundan çıkarıp, onları toplum temelli bir hizmet anlayışıyla buluşturmaktır. Bazı engelliler, sosyal hakka sahip değilmiş gibi bir anlayışa yöneliyor. Bu çerçevede etkinlikler düzenlemek için proje hazırladık. Van'ın engelli vatandaşlarımız için daha duyarlı bir hale gelmesini temenni ediyorum. Aslında ötelenecek, damgalanacak hiç kimse yoktur. Engellilik gönülde, zihinde olan bir şeydir. Devletimizin şefkat elini engelli ve ailelerine uzatmayı ve toplumun engellilik konusundaki bilincini geliştirmeyi amaçlıyoruz."

Fiziksel Engelli Meltem Tarhan, engellilerin sadece özel günlerde değil her gün hatırlanması gerektiğini belirterek, bu tür etkinliklerden mutluluk duyduklarını ifade etti.

Tarhan, "Engellilere yönelik düzenlenen etkinlikler bizleri mutlu ediyor. Bu yıl katılım da çok fazla oldu. Ayrıca engellilerin istihdam edilmesine yönelik farklı çalışmalar yürütülmesini istiyoruz. Acıma duygusuyla engellilere yaklaşılması uygun değil. Bizim için en büyük engel insanlardır. İnsanların bize yönelik olumsuz bakış açısı olmazsa aşamayacağımız engel yoktur. Herkes engelli adayıdır." dedi.

Engelli Ahmet Duran da insanların engellilere karşı daha çok duyarlı olmasını istedi.

Etkinlik, piknikle devam etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.