Uğur Özteke

Uğur Özteke

EPEY YAŞLANMIŞIZ!

EPEY YAŞLANMIŞIZ!

Güne dünden kalanlarla başlıyoruz.

Sağlık İl Müdürümüz Prof. Mehmet Koç Hoca’ya, ekibine ve görevli arkadaşımız Barış’a teşekkür etmek istiyorum. Dün yazdığımız konu ile ilgili sabahın köründe dönüş yaptılar. Hasta yakını babayı küçük evladının durumunu anladıklarını ifade ederek özellikle diş randevularının yarımşar saat ara ile verildiğini ve beş dakikalık bir sarkmanın diğer hastaların zamanına eklenerek büyüdüğünü hatırlattılar. Yine de konu ile özel olarak ilgileneceğini söylediler. 

MERAM BELEDİYESİNİN YÖNETİCİLERİNE

HASSASİYETLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİZ

Bir teşekkürü de Meram Belediye Başkanı Fatma Toru Hanımefendi’ye, üst düzey yöneticilerine ve çalışanlarına sunuyoruz. Dün yazdığımız Aşkan Mahallesi Oğuzlar Sokak’a  yapılması talep edilen hız kesici konusuna ilgililer derhal müdahale etmişler ve fotoğrafta da görüldüğü gibi mahalle sakinlerinin haklı istekleri yerine getirilmiş.

foto-1-474.jpg

TELEFON ŞİRKETLERİ BU

KADAR UYANIK OLMAMALI (!)

Dün bir okurumuz aradı. İlkokul mezunu dahi olmayan 60 küsur yaşındaki annesinin konturlu telefonu olduğunu ancak iki üç aydır fatura geldiğini durumu öğrenmek istedikleri zaman ise annesine aylar önce bir mesaj atıldığını “Hayır onaylamıyorum” diye cevap yazmadığı takdirde otomatikman faturalıya geçildiği söylenmiş. Vatandaş bu duruma isyan ediyordu. Gerçekten bu konuda okuma yazma konusunda bile hâlâ sıkıntılı olan insanlarımızın olabileceği gerçeği ile mağdur sayısının oldukça fazla olduğunu öğrendik. İnsan iki taraflı düşündüğü zaman gerçekten üzülüyor. Koca koca dev şirketler her işi bitirdiler de bu garip insanları faturalı yaparak para kazanmaya mı başladılar demeden de edemedik.

FOTOĞRAFÇILARI VE FIAP’ÇILARI KUTLUYORUM

Hep sağımdan kalkarım ama bugün demek ki çift sağ tarafımdan kalkmışım. İşte bilgisini aldığım zaman çok sevindiğim ve mutlu olduğum bir olayı sizlerle paylaşmak istedim.

Konya'nın turizm başkenti olarak ilan edilmesinden sonra Konya Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliklerden birisi de "İslam Ülkeleri Fotoğrafçıları Buluşması” idi.

Organizasyona 30 ülkeden fotoğrafçılar davet edilmiş ve Burkina Faso, Nijerya, Togo, Uganda, Benin, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Tacikistan, Kıbrıs, Bosna Hersek, Umman, Fas, Tunus, BAE, Suudi Arabistan, Pakistan, Katar, Bahreyn, İran, Endonezya, Fildişi Sahili, Fotoğrafçılar Bangladeş, Tayland, Kuveyt, Avusturya (FIAP Temsilcisi), Senegal, Türkmenistan ve Türkiye’den sanatçılar katılmıştı.

İslam Ülkeleri Fotoğrafçılar Buluşması organizasyonu, Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu (FIAP) tarafından da desteklenerek, organizasyonda FIAP temsilcisi olarak Herbert Geminer’de katılmıştı.

foto-2-038.jpegfoto-3-034.jpeg

İşte 2016 yılında yapılmış olmasına rağmen bu etkinliğin canlılığı ve favori olma özelliği hâlâ devam ediyormuş.  Bu sergiler FIAP Uluslararası Fotoğraf Federasyonu sitesinde kalıcı olarak duruyordu ve bunlara hâlâ yorumlar yapılabiliyordu.

Bazı şeyleri göstermelik olarak yapsak da demek ki güzel şeyler de oluyormuş.

BUGÜNLÜK BU SON GÜZEL PAYLAŞIM

Evet, PUSULA YAYIN GRUBU bugün 8. yılını tamamlayıp 9.yıla merhaba diyor. Bu zor ve çileli yıllar nasıl da su gibi akıp geçiyor değil mi? Cenab-ı Allah’ım geçmez gün vermesin. Biz geldiğimiz noktada çok mutluyuz. Binlerce şükrediyoruz. Bu güzelliklerin de birer imtihan olduğunu biliyoruz.

PUSULA çatısı altında bizim bu günleri görmemizi sağlayan Cenab-ı Allah’a binlerce kez şükrederken en başta bana katlanan patronumuz Harun Akgül abimize, çalışma arkadaşlarıma, bize her zor zamanda sürekli maddi ve manevi desteklerde bulunarak güç veren dostlarımıza ve okurlarımıza, her gün yazdığım köşe yazılarımız ile bazen üzüp kızdırdığımız hatta kırdığımız bürokratlarımıza, yetkili ve etkilileri isimlere, siyasilere de teşekkür ederek sonsuz saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Ortak duamız Cenab-ı Allah’ım bizleri ve cümlemizi başımızı öne eğecek hatalardan korusun.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Küçük bir hakikat büyük bir yalandan iyidir

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?   

Şu kaldırım kenarlarında, kavşak ve göbeklerde aynı yere kısa sürede iki üç defa değişiklik yapmak gibi kötü alışkanlıklarımızdan kurtulduğumuz zaman daha iyi ADAM oluruz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR