Uğur Özteke

Uğur Özteke

Eski model belediye otobüsleri ve MEDAŞ

Eski model belediye otobüsleri ve MEDAŞ

Bugün siz değerli okurlarımızla şehir için bir iyi bir de kötü durumu paylaşacağız.

İsterseniz önce kötü sıkıntılı ve üzücü bir durumu paylaşalım.

Aşağıdaki satırları bir resmi kurumumuzun İl Müdür Yardımcısı dün saat 7.25’te bizimle yazarak paylaşıyordu.

İzninizle önce bunu sizlere sunmak istiyoruz;

“Uğur Abi; selamlar, nasılsınız?

Hamdolsun ben de iyiyim. …….. İl Müdür yardımcılığına devam ediyoruz. Meram TOKİ’de eski ve bakımsız körüklü otobüsler yolda kalıyor. 06.30’da TOKİ’ye gelen ve 3 gündür aynı şekilde arıza yapan otobüs yine arıza yaptı ve yolcular 06.40’ta sabah ayazında yol kenarında beklemek zorunda kaldılar.

Özellikle sabah seferlerini yaşanan bu çile, Meram TOKİ sakinlerinin zaten 20 kilometrelik yolculuk çilesine yeni çileler ekliyor.

Bu çileye şimdi bir de bakımsız araçlar yüzünden işe geç kalmak, okula geç kalmak gibi sıkıntılara yol açması nedeniyle Konya Büyükşehir ve özellikle 1. Etap yolu girişinin mayın tarlası çukurların verdiği rahatsızlıklar dolayı Meram Belediyesi’nin daha fazla hizmet vermesi gerektiği şeklinde sosyal medyadan mesaj gönderme kararı aldılar.

….. marka otobüsler arıza yapıyor.

Resim çektim ama iyi çıkmadı gönderemedim bizde serviste olduğumuz için durmadık.

O yüzden çektiğim resimler iyi çıkmadı.

Biz 7. 20’de o otobüsün yanından geçtik, tamir arabası da gelmemişti.”…

………….

Buyurun şimdi kim kime ne söylemeli.

Tamam şunu biliyoruz. Bizim Büyükşehir hızla süratle otobüsleri yeniliyor. Bakım onarım işi dahası atölye dört dörtlük fabrika gibi. Vakti zamanında gittik gördük. Fabrika gibi. Hem tasarruf sağlanmış, milli gelire katkı yapılıyor hem de otobüsler hizmete giriyor.

Bu işin maddi durumundan, hassasiyetinden, vebalinden hizmetin en üst çıtaya çekilmesine kadar herkes işinin bilincinde.

Amma velakin şimdi dün TOKİ’de yaşananlara ne denmeli?

Ve anladığımız kadarı ile bu da bir ilk değilmiş.

MEDAŞ’A TEŞEKKÜR

Bu şehirde biz de dahil vurun abalıya misali aklımıza geldikçe eleştirdiğimiz kurumlardan birisi de MEDAŞ’tır.

Mesela cumartesi günü bu sütunlarda Perşembe Pazarı’nın olduğu yerde bir elektrik direğinin alt kısımlarında açık bir bölüm okuyucularımız tarafından bize gönderilmiş bizde yetkililere iletilmek üzere gündeme taşınmıştık.

Salı günü aynı okurumuz bu direğin yapıldığını bize bildiriyordu. Cumartesi günü nasıl durumu sizlerle paylaşmış isek bugünde MEDAŞ’a sizlerin huzurunda duyarlılığından dolayı teşekkür ederiz.

MEDAŞ demiş iken Genel Müdürlük görevine atanan Erol Uçmazbaş Bey’e hayırlı uğurlu olsun diyor yeni görevinde başarılar diliyoruz.   

        

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsanın büyüdükçe mi artıyor dertleri. Yoksa insan, büyüdükçe mi anlıyor gerçekleri.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Matbaacılar kavşağındaki dönel kavşakta sürücüler önce kuralları uygulamayı sonra da saygılı olmayı becerdikleri zaman daha iyi ADAM oluruz. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR