Uğur Özteke

Uğur Özteke

Eskişehir’in bu Mevlana Sevdası da Nereden Çıktı?

Eskişehir’in bu Mevlana Sevdası da Nereden Çıktı?

Evde birkaç gündür bizim hanım “Okuldaki arkadaşlarla Eskişehir’e gideceğiz” diyor. Öyle bir telaşe var ki. Zaten hatunun yüzünü zor görüyoruz. O böyle deyince lafı hiç uzatmıyorum “Ne işiniz var Eskişehir’de?” diye bile sormuyorum. “Tamam gidin” diyorum.

…………..

Sormuyordum ama dün Ankara’dan Konya sevdalısı bir doktor dostum önce bir mesaj attı sonra da “Uğur’cum mesajımı gördün mü? Tamam Şeb-i Arus’u İstanbul’a kaptırdık ama şimdi Mevlana’yı da Eskişehir’e mi kaptıracağız?” diye sorunca tepem attı. Telefonu kapattıktan sonra Eskişehir Valiliğinin, Büyükşehir Belediyesi’nin internet sitelerine girip bilgi sahibi olmaya çalıştım.

İşte Eskişehir’deki son çalışma.

foto-001.jpg

Bütün Eskişehir bu ilanla bilbordlarla donatılmış. Neymiş efendim, Türk Dünyası Bilgiler Zirvesi’nde “Mevlana Kardeşlerini Eskişehir'e Çağırıyor” muş. 26-28 Mayıs 2014'te tarihlerinde yapılıyormuş.

…………

Hemen aklıma bizim evdekiler geldi. Yoksa bizimkilerde mi bir haftadır “Eskişehir’e gidiyoruz, Eskişehir’e gidiyoruz” diye bana bunu mu kastediyorlardı. Akşam ilk işim bunu öğrenmek olacak. Bizimkiler eğer bunun için gidiyorlarsa izin vermeyeceğim(!). (Bizi tanıyanların “tabii sıkıyorsa izin verme” dediklerini de duyar gibiyim)

……………..

Ama ne yalan söyleyeyim ben bu işe fena bozuldum.

Benim bilgim yok. Atlamış da olabilirim. Lütfen siz beni bilgilendirir misiniz? Bizim Konya-Eskişehir hattının açılmasının ardından Eskişehirlileri böyle Konya’ya resmen alenen davet ettiğimiz bir programımız oldu mu?

……………..

Offfff…. Offfff… Adımız çıktı dokuza inmez sekize ama ben bu işe çok fena bozuldum.

….

Dahası yaptığım küçük bir araştırmaya göre Eskişehir’de bir yıldan bu yana Mevlana ile ilgili pek çok çalışma yapılmış. Derin bir nefes alıyorum ve itiraf ediyorum. Büyüklerimiz ne demiş bükemediğin bileği öpeceksin. İstanbul, Kayseri, Antep derken bir sen eksiktin Eskişehir.

“Uzat da öpeyim…”

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

"İnsanlar sevdikleri şeyi yok etmeye, daha sonra da yok ettikleri şeyi yeniden sevmeye ve değer vermeye meraklıdırlar."

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bisiklet ve motosiklet kullanıcıları kaldırımlarda ters yönden gitmedikleri zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR