Murat Güzel

Murat Güzel

"Etliekmek mi bu Hacı Murat!"

"Etliekmek mi bu Hacı Murat!"

Salı günü listeler açıklanıncaya dek cep telefonuma gelen hiçbir çağrıya cevap vermedim. Bilgi almak için arayan birçok aday adayı dostumdan bu yüzden özür dilerim.

Listeler açıklandıktan sonra ise ilkin Mustafa Baloğlu başta olmak üzere Kerim Özkul, Hüseyin Üzülmez, Mustafa Akış, Ömer Ünal, M. Uğur Kaleli, Abdullah Ağralı, Mustafa Babaoğlu, Ayşe Türkmenoğlu, Mustafa Kabakcı, Yasin Aktay, Erol Göka ve Harun Akdere'yi aradım.

Bu yazdığım sıralama elbette arama sıralamam değil. Öncelikle buna dikkat çekeyim.

Mustafa Akış, listelerin açıklandığı gün zaten yazılı bir açıklama yapmış, biz de internet sitemizde bu açıklamayı anında yayınlamıştık. Dünkü yazımızda belirttiğimiz hususa katılmadığını söyledi Akış. Yani baro seçimlerinin listenin teşekkülünde pek bir etkisinin olmadığını düşünüyordu. Hüseyin Üzülmez de aynı düşüncede idi. Ama bana kalırsa, ki diğer illerde de aday adayı olan HUDER'ci isimlerin Genel Başkanları Hüseyin Kara dahil liste dışında kalmalarının işaret ettiği önemli bir husus vardı. Konya'da AK Parti listesinin oluşumunda olumsuz da olsa Ahmet Sorgun'un katkısı büyüktü.

Hüseyin Üzülmez AK Parti il teşkilatını ziyaret ederek yapılacak bir şey olup olmadığını sordu önceki gün. İnşallah Hüseyin abiyle tekrar görüşeceğiz. Ayşe Türkmenoğlu ise bundan sonra Konya'da mı Ankara'da mı ikamet edeceği, avukatlığı nerede sürdüreceği konusunda eşiyle istişare ettikten sonra kararını verecek. Ankara'da okuyan kızları dolayısıyla Türkmenoğlu'nu belki yine Konya-Ankara arasında mekik dokurken göreceğiz. Mustafa Kabakcı, siyasetin ardından tekrar sivil toplum kuruluşlarına dönme iradesini izhar etti. Konya'ya hizmet etmeyi sürdüreceğini, halen bulunduğu makamın "milletin emaneti" olduğunu tasrih ederek, "Bu makamların gelip geçici olduğunun şuurundaydık" dedi.

Listenin teşekkülünde AK Parti Genel Başkan Danışmanı Kerim Özkul'un dahli olduğuna ilişkin dedikodulara ise Kerim abi, "Ben üst kurulda yoktum Murat" şeklinde cevap verdi. Şaka yollu "Birbuçuk kontenjanın varmış abi, onu da kullanmışsın" diye ısrar edince "Etliekmek mi bu Hacı Murat!" cevabını da aldık.

Listenin yükünü çekecek isimler olarak Mustafa Baloğlu, Halil Etyemez, Abdullah Ağralı görünüyor. Bir anlamda açıklanan listenin omurgası bu üç isim. 10. sırada yer alan Gülseren Işık hanımın, Prof. Dr. İbrahim Erol Kozak'ın kızı olduğunu belirtelim. Ereğlili genç isim Mustafa Kaya ise, Ereğli'nin siyasal zamirlerinden Recep Arlı'nın torunu. Bunları da listedeki isimleri pek tanımadıklarını ifade eden gazeteci dostlarımız için yazıyoruz.

Siirt'ten birinci sırada milletvekilliğine aday gösterilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yasin Aktay'ın da Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde 20 yıl boyunca görev yapan bir akademisyen olduğunu hatırlatalım. Prof. Dr. Yasin Aktay, Konya'nın bonus milletvekili bir anlamda.

Liste etrafında daha fazla tartışma üretmenin artık bir anlamı olacağını düşünmüyorum. Süreç başladığında hayırlı uğurlu olsun demiştik. Hakikaten "uğur"lu bir liste oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR