Mehmet Önal

Mehmet Önal

Etliekmekci İhsan’ın Oğlu

Etliekmekci İhsan’ın Oğlu

Cumhurbaşkanlığı seçimine kadar bize, yeterli malzeme çıkacak anlaşılan. Öyle görünüyor. Millete tepeden bakanların, Çatıdan buldukları aday, neresinden tutarsanız tutun, elinizde kalacak cinsten.

Yeni Türkiye, kendine 2023 hedefini koymuşken, “yaş yetmiş, işi bitmiş” birini devletin başına layık görenlerin, nesillerinden endişeliyim işin açıkçası. 2023 yılını görme ihtimali yüzdesel olarak düşük olan bir aday. Eski Türkiye’de bu dedikleriniz olabilirdi. Altında bezi ile giden çok siyasetçi gördük. Ama artık Türkiye eski Türkiye değil. Muhalefete sormak lazım? Türkiye’ye layık gördüğünüz aday bu mu? Ya da hedefi 2023 olarak koyan, Ak Partiye ve Lideri Recep Tayyip ERDOĞAN’a karşı ufkunuz bu mu?

Milletvekilimiz Sayın Mustafa KABAKCI’nın sık kullandığı bir söz vardır. “Tarlada izi olanın harmanda yüzü olur” diye. Siyaset tarlada izi olmayı gerektirir. Çatıda değil. Çatıda izi olanlar ise sadece mart kedileridir.

Muhalefetin, Siyasetin en tepesine önerdiği ismin, Siyasete yakınlığı bizim mahalledeki Etliekmekci İhsan’ın oğlunun siyasete yakınlığı kadardır. Seçilme şansıda o kadardır.

Siyasette hiçbir zaman 2 + 2 = 4 etmemiştir. Etmez de. Toplum mühendisliği, tarih olmuştur. Bunu tarihin tozlu raflarına kaldıran, topluma rağmen değil, topluma dokunarak siyaset yapanlardır. AK Partidir. Başbakandır. Cumhurbaşkanlığı seçiminin kendisi bile, tabanın yani milletin iradesine bırakılmıştır. Bu durumu okuyamayanlar ise hala toplum mühendisliği ile siyaset yapmaya çalışmaktadırlar.

Türkiye’de kutuplaşmadan söz edenler, aslında iktidar ile muhalefet arasındaki bu anlayış farkını, aradaki uçurumu görmezden geliyorlar. Ya da gerçekten görmüyorlar.  Türkiye’deki Muhalefet boşluğunu bir kez daha gündeme getirmek ve altını çizmek gerekiyor.

Bu konjonktürde seçim sonuçları üzerine konuşmaya, gerek bile görmüyorum. Zaten herkesin merakla beklediği, Başbakanın Cumhurbaşkanlığı sonrası kimlerin hangi görevi alacağı ve işleyişin nasıl olacağı? Samimi bazı vatandaşlarını endişelerine zaman zaman şahit oluyoruz. Başbakan sonrası Ak Parti’nin siyasi gidişatının nasıl olacağına ilişkin. Ak Parti Siyasi bir harekettir ve bu hareketin lideri hayatta iken Ak Parti yoluna aynen devam eder. Başbakanlık, Genel Başkanlık farklı, Liderlik Farklıdır. Başbakan gerçek bir liderdir. Geri kalan takım oyunudur. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Ayrıca Türkiye sessiz devrimlerinden birini daha, bu seçim sonrası yaşayacaktır. Cumhurbaşkanlığının, Başkanlık sistemine nasıl dönüştüğüne hep birlikte şahit olacağız.

Vatana, Millete hayırlı olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Mehmet Önal Arşivi
SON YAZILAR