Evde kalmamak orucu bozarmış

Evde kalmamak orucu bozarmış
Cemalnur Sargut, Kanal D ana haber sunucusu Buket Aydın’ın sorularını cevapladı. Sargut, konuşması sırasında evde kalmamanın kul hakkı yemek olacağını ve orucu bile bozacağını söyledi.

Kanal D ana haber sunucusu Buket Aydın, Cemalnur Sargut ile röportaj gerçekleştirdi. Aydın’ın sorularını yanıtlayan Sargut, koronavirüs ile ilgili uyarılarda bulundu. Gerçekleştirilen röportajda Cemalnur Sargut’un sözleri dikkat çekerken, bazı kesimler tarafından tepki topladı.

‘KUL HAKKI YEMEKTEN KURTULURUZ’

Sargut röportajında, “Bugün ibâdetlerin en yücelerinden biri, ulu’l-emr’e itâat olan evde kalma ibâdetidir. Böylece Allah’ın asla affetmem dediği iki günahtan biri olan kul hakkı yemekten de kurtuluruz. Hem tefekkür eder, yani halimizden ders alır hem de hizmet etmiş oluruz. Bu şekilde her tür ibâdeti, yani kendini Allah’a yaklaştıracak olan her tür yardım ve ihsânı artırarak, bu anları çok zevkli bir hâle çevirip akşam da “Elhamdülillah, bir fakir bana el açtı, ben de onun sayesinde Allah’ıma bir hizmet yapabildim” diye mutlu olabiliriz. O zaman çok güzel geçiyor günler” ifadelerini kullandı.

CEMALNUR SARGUT KİM?

Uluslar arası sempozyumlar düzenleyen Cemalnur Sargut 1952 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Türk yazar ve Türk Kadınlar Kültür Derneği'nin İstanbul şubesi başkanlığını yapan Sargut, tasavvufun insanlığın ortak dili olabileceği inancındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.