Uğur Özteke

Uğur Özteke

Evliya Çelebi Parkı’nın Çirkin Arka Yüzü

Evliya Çelebi Parkı’nın Çirkin Arka Yüzü

Büyükşehir Belediyesi Meram Yeni Yol güzergahı üzerindeki mevcut Evliya Çelebi Parkı’nı nerede ise sıfırdan yeniledi. Gerçi hâla tartan yürüyüş parkuru gibi eksikleri var ama, belediyeye ait cafe ile çevre düzenlemesi ile ailelerin rahatça oturup karınlarını doyurabilecekleri, çaylarını kahvelerini içebilecekleri nezih bir yeşil alan oluştu.

Ama havaların ısınması, parkın rağbet görmesi ile “güzel olmuş” diyenler kadar bölgeden eleştiriler de gelmeye başladı. Eleştirilen noktayla ilgili olarak birkaç defa bölgeye gittik bire bir baktık. Ondan sonra da üzüldük. Biz niye bir şeyi adam gibi dört dörtlük yapamıyoruz diye hayıflandık.

Evet bu geniş ve nezih park için bir oto park bölümü düşünülmüş. Ancak bu otoparkın buraya yetmeyeceği o kadar aşikar ki. Koyduğunuz masanın 10’da biri kadar otomobil park yeri yok. Bırakın onda birini 20’de biri kadarı bile düşünülmemiş.

Durum böyle olunca özellikle de akşamları parkın arka yolunda yani Yeni Yol güzergahının tersi çift yönlü otomobillerin park etmesi ile yol tek şeride düşmüş. O uzun yolda tek şerit sürücüler için gerçekten utanç tablosu.

Belediye yetkililerinden ricamız buraya acil bir çözüm yolu bulmaları. Mesela bizim aklımıza şöyle geçici bir çözüm geldi. Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin oto park alanı akşamları kullanılamaz mı?

BİR DÖNEM BU KONYA’DA

YUSUF ALTINEKİNLİ VARDI…

24 Mayıs günü iş adamı yerel siyasetçi mütevazi insan Yusuf Ziya Altınekinli’nin facebookunda rahmetli Yusuf Altınekinli’nin o yakışıklı fotoğrafını ve altında da “24 MAYIS 1997- canım babam tam 17 yıl sen bu alemden ayrılalı ama daha dün gibi yokluğunu hissediyorum her zaman Allah rahmet eylesin” yazıyordu.

Evet rahmetli Yusuf abi bu şehrin siyasi olarak yönetiminden tutun da Konyaspor’a kadar maddi manevi fedakarlıklar yapan çok değerli bir insandı. Merhumun ekmeğini yedik suyunu içtik. Çeşitli vesilelerle yolculuk yaptık. Gerçekten tek kelime ile adam gibi adamdı.

Yüreğimiz şehrin bu tür değerlerinin başta aile fertleri başta olmak üzere çeşitli platformlarda anılmasından yana.

PROF. ADEM ESEN

İSTANBUL’DAN TAKİP EDİYOR

Selçuklu Belediyesi eski Başkanı rektör Prof. Dr. Adem Esen Bey İstanbul’da olsa da gönlü Konya’da. Bizleri de taa oralardan gün be gün takip eden dostlarımızdan. İşte Pazartesi günkü yazımız “Konyalı, Mustafa Efendi’yi Nasıl Heder Etti?” ye Adem Başkan bakın şöyle bir yorumda bulunuyordu;

“Uğur Bey merhaba,

Bahsettiğiniz kitap alanının son yıllardaki şaheseri, son yüzyılın siyasi ve sosyal tarihi konusunda ciddi bilgiler var. Konya açısından da önemli bir kitap. Hoca Efendi’ye Allah rahmet eylesin. Konyalı da Hoca Efendiyi her zaman hayırla yad etmekte, belki "heder etti" sözünü ünlem ile birlikte kullanmak gerekir. Selamlarımla…”

Adem Başkan bu. Ne de olsa Hoca ya! Oralardan bizim ünlemi unuttuğumuzu hatırlatıyor. İşin şakası bir yana biz de Sayın Başkan’ı saygı ve hürmetle anıyoruz.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çağımızın hastalığının belirtileri, kafa ve kalbin boş, midenin ise dolu olmasıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Müslümanlığın lafla kendimize tapulu olmadığını idrak edebildiğimiz zaman ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR