Hasan Büyükkeleş

Hasan Büyükkeleş

Evliyaların Sırrı 

Evliyaların Sırrı 

Terzilik yaptığım Zafer Meydanı’nda Nasuh Bey Camii’nde akşam namazını kılmaya gittim. Cemaat içerisinde resmi elbiseli bir albay bizimle birlikte saf tuttu, namazı kıldık. Namazdan sonra “Albayım sizi cemaat içerisinde görmek bizi gururlandırdı” diyerek takdir ve temennilerimi belirttim.

İsminin Hasan olduğunu Konya’da Yurtiçi Komutanlığında görev yaptığını ayrıca Konyalı olduğunu söyledi.

Albay, “maneviyatı yüksek olan bizler değiliz, Van'a göreve gittiğimde Havacı Yüzbaşı ile karşılaştım, hanimi ve çocuklarda vardı, selamlaştık hal hatır sorduktan sonra hayırdır yüzbaşım dedim bana şunu anlattı” diyerek yüzbaşının ağzından başından geçeni anlattı:

Albayım Kıbrıs Barış Harekatında görev aldım. İlk uçuşumda Kıbrıs semalarının üzerinde uçuş anında omuzuma bir el değdi. Aksakallı pirifâni, “oğul benim dediğim yerlere ateş et” dedi.

Çekinmeme rağmen dediklerini yaptım. Cephanem bitti, tekrar üsse döndüm muhterem zat kayboldu. Üsse geldim ikmalleri yaptım. Tekrar Kıbrıs’a döndüm. Kıbrıs semalarına yaklaşırken gene muhterem geldi omuzuma değdi. Onun söylediği yerlere atış yaptım. Dönüşte kimsiniz diye sordum. Van'da bir yatır olduğunu Albay ismini söyledi ama ben unuttum, onu ziyarete geldiğini söyledi.

Albay bu hadiseyi akşam namazında sonra hem ağladı hem anlattı.

Rabbim bu yatırları, evliyaları bize şefaatçi kılsın.

***

İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Suat Aktolga’nın tayini çıkmış. Tanıdığım üç albay bana geldiler.  Savunma Bakanı Ferit Melen’le görüşme talebinde bulundular. Vefa Tanır’a telefon ettim, durumu izah ettim. Vefa bey de “gelsinler” dedi. Gitmişler arkadaşlar Vefa beyle görüşmüşler. Vefa bey Ferit beyden randevu almış. Bir hafta sonra üç albay tekrar bana geldiler. Hediye olarak baklava ile gelmişler, teşekkür ettiler. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan Büyükkeleş Arşivi

Nasip

13 Mart 2021 Cumartesi 00:02
SON YAZILAR