Fark yaratacak

Fark yaratacak
Dev futbol bilgi platformu Wyscuout programını Konyaspor da kullanmaya başladı. Özellikle transferde hata yapmak istemeyen yeşil-beyazlı kulüp, son teknolojik imkânları bünyesine dâhil ederek dünyanın öbür ucundaki oyuncuları yakından takip ediyor

Torku Konyaspor Sportif Direktörü Murat Erdoğan Wyscout programın işleyişini gazetemize anlattı.

Torku Konyaspor Sportif Direktörü Murat Erdoğan, son teknolojik olaylardan yararlanarak Wyscout adı verilen sistemi kullanıyor. Bu konuda bir hayli mesai harcayan Erdoğan, yeşil-beyazlı kulübün oyuncu seçiminde büyük rol oynuyor. Son yıllarda çok sayıda kulüp, modern scouting ve analiz teknolojilerinden ve bu teknolojileri etkin kullanabilen profesyonellerden yararlanmaya başladılar. Bu konuyla ilgili de detaylı bir araştırma yapan Torku Konyaspor, Aykut Kocaman’ın önderliğinde Wyscout programını kullanmaya başladı. Dev bir platform olan bu programı Türkiye’den Konyaspor ile birlikte Beşiktaş, Galatasaray, Başakşehir, Kasımpaşa, Altınordu ve Göztepe de kullanmaya başladı. Torku Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman Wyscout Platformu’nu Fenerbahçe teknik direktörlüğü yaptığı sezonlarda da kullanıyordu.

“A’DAN Z’YE HER ŞEY İÇERİYOR”

Sportif Direktörü Murat Erdoğan, program sayesinde ileride Konyaspor’a fayda sağlayabilecek oyuncuları yakından takip ettiklerini ifade etti. Erdoğan, Wyscout programını şu şekilde açıkladı: “Bu program dünyanın birçok ülkesinde olup da görüntü, analiz, futbolcuların gelişimiyle alakalı, sakatlık geçmişinin olup olmadığı, şu anki güncel durumu gibi A’dan Z’ye her şeyi içeren bir platform. Bu program sayesinde öncelikle oyuncuyu bir ön izlemeden geçiriyoruz. Bu da bizim için ciddi bir avantaj oluyor.”

“TRANSFERDE HATA ORANI DÜŞÜYOR”

“Konyaspor’a faydalı olabilecek oyuncular varsa bizzat canlı izlenerek takibi yapıyoruz” diyen Murat Erdoğan, Wyscout’ın çok yararlı bir program olduğundan bahsetti. Erdoğan, “Program bir veri tabanı gibi düşünülebilir. Tam olarak belirleyici olmasa da oyuncu konusunda en azından bir başlangıç oluyor. Oyuncularla alakalı bizlere referans geldiği zaman biz o oyuncuların görüntülerini oynama istikrarı, performans verileri bütün bunları değerlendirdikten sonra filtreleme şansımız daha kolay oluyor. Özetlemek gerekirse transferde hata yapma oranımızı en aza inecek” diye konuştu.

WYSCUOUT NEDİR?

Dünyanın önde gelen birçok takımının kullandığı sistemde futbolcu bilgileri yer alıyor. Wyscout ile tüm ligler ve futbolcular hakkında istatistiki bilgilerin yanı sıra videolara ulaşılıyor. Wyscout programı özellikle kulüplerin scout ekipleri, futbol federasyonları ve futbolcu menajerleri tarafından kullanılıyor. (Seda Erciş)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.