Fayans aralarını temizlemek için doğal karışım: Tek bir leke ve siyahlık asla kalmıyor!

Fayans aralarını temizlemek için doğal karışım: Tek bir leke ve siyahlık asla kalmıyor!
Fayans aralarını temizlemenizi sağlayacak doğal karışım: Birçok kişi tarafından bilinmeyen temizlik sırrı

Fayans aralarının temizliği için kullanabileceğiniz doğal karışımlar oldukça etkilidir ve evde bulunan malzemelerle hazırlanabilir. Bu karışımların çevre dostu ve sağlığa zararsız olması, kullanımını daha da uygun hale getirir.

Karbonat ve sirke karışımı, fayans aralarındaki kirleri ve lekeleri çıkarmak için en etkili doğal karışımlardan biridir. Bu karışımın kullanımı da oldukça basittir. Karbonat ve sirkeyi bir kaseye koyarak karıştırın ve kabarmasını bekleyin. Daha sonra, fayans aralarına sürün ve bir süre bekletin. Son olarak, fırça yardımıyla fayans aralarını fırçalayın ve su ile durulayın.

Limon suyu ve kabartma tozu karışımı da fayans aralarındaki lekeleri ve kirleri çıkarmak için oldukça etkilidir. Bu karışımın hazırlanması da oldukça basittir. Bir kaseye limon suyu ve kabartma tozu ekleyin ve köpürmesini bekleyin. Daha sonra, fayans aralarına sürün ve bir süre bekletin. Son olarak, fırça yardımıyla fayans aralarını fırçalayın ve su ile durulayın.

maxresdefault-35.jpg

Tuzlu su, sirkeli su, bulaşık deterjanı ve su karışımı da fayans aralarını temizlemek için kullanabileceğiniz diğer doğal karışımlardandır. Bu karışımların kullanımı da oldukça basittir. Tuzlu suyu veya sirkeli suyu bir sprey şişesine koyun ve fayans aralarına püskürtün. Bir süre bekledikten sonra, fırça yardımıyla fayans aralarını fırçalayın ve su ile durulayın. Bulaşık deterjanını bir kaseye koyun ve su ile karıştırın. Daha sonra, fayans aralarına sürün ve fırça yardımıyla temizleyin. Son olarak, su ile durulayın.

maxresdefault-001.jpg

FAYANS ARALARINI TEMİZLEME TEKNİĞİ

MALZEMELER

1 su bardağı karbonat

1 su bardağı sirke

HAZIRLANIŞI

Karbonat ve sirkeyi karıştırıp fayans aralarına dökün.

Yaklaşık 10 dakika bekletin.

Oluşan kabarcıklar fayans aralarındaki kirlerin sökülmesini sağlayacak.

10 dakikanın ardından bir diş fırçası ile fayans aralarını ovalayın.

Son olarak soğuk suyla durulayın. Farkı görünce çok şaşıracaksınız!

Derleme: pusulahaber.com.tr - Fotoğraflar: youtube.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.