Konya usulü biber dolması. Meğer birçok aşçı bu tekniği herkesten saklamış!

Konya usulü biber dolması. Meğer birçok aşçı bu tekniği herkesten saklamış!
Konya usulü biber dolması tarifi son dönemde sosyal medyada en çok paylaşılan tarifler arasına girmeyi başardı. Peki ama Konya usulü biber dolmasının tarifi nasıldır? İşte usta aşçıların bile sakladığı tarif

Konyalı Recai Kırılmaz Ören, son paylaşımında Konya usulü biber dolması tarifini takipçileriyle paylaştı. Bu lezzetli yemeği yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler oldukça basit. İşte tarifin detayları:

Malzemeler:

- Yarım kilo dolmalık biber
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet domates
- Bir adet kuru soğan
- Bir yemek kaşığı domates salçası
- Yarım demet maydanoz
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Nane

Tarif:

maxresdefault.jpg
Biber dolması için iç harcını hazırlamakla başlayalım. İlk olarak soğanı soyun ve minik minik doğrayın. Domatesleri de kabuklarını soyarak çok küçük küpler halinde doğrayın. Pirinci iyice yıkayın.

Derin bir kabın içinde doğranmış soğanı, pirinci, ince kıyılmış maydanozu, sıvı yağı, tuzu ve baharatları bir araya getirip güzelce karıştırın. Harcı hazırladıktan sonra dolmalık biberlerin içini temizleyin ve hazırladığınız harçla doldurun.

Dolmaları derin bir tencereye dizin. Biberlerin ağız kısmını isteğe bağlı olarak domates ya da biberin kendi baş kısımlarıyla kapatabilirsiniz.

Ayrı bir kapta salçalı suyu hazırlayın ve tencereye dökün. Suyun biberlerin üzerini tamamen kaplamamasına dikkat edin.

Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 30-40 dakika kadar pişirme süresi yeterli olacaktır.

hq720.jpg

Biber dolmalarınız hazır! Servis yaparken üzerine limon sıkabilir ve yanında yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Bu tarifle Konya mutfağının eşsiz lezzetlerinden birini deneyimlemiş olacaksınız. Hem pratik hem de lezzetli olan bu tarif, misafirlerinizin beğenisini kazanacak. Denemekten çekinmeyin ve sevdiklerinizle paylaşın. Herkese afiyet olsun!

BİBER DOLMASI TARİFİ PÜF NOKTALARI NELERDİR?

İç harcı hazırlamadan önce dolmalık pirinci mutlaka yıkayın. Böylelikle piştikten sonra sert kalma ihtimalini azaltmış olacaksınız.

Biberlerin içini doldururken sıkıştırmayın. En az bir parmak boşluk bırakın.

Dolmayı etsiz bir şekilde hazırlıyorsanız dolmalar piştikten ve ılıdıktan sonra üzerinde zeytinyağı gezdirin.

Kaynak: Mynet.com - Pusulahaber.com.tr- Youtube.com

İlgili Haberler