"Fikri Mülkiyet Hakları" yönetmelik taslağı görüşe açıldı

"Fikri Mülkiyet Hakları" yönetmelik taslağı görüşe açıldı
YÖK, hazırladığı "Yükseköğretim Kurumları Fikri Mülkiyet Hakları" yönetmelik taslağını paydaşların görüşüne açtı

ANKARA (AA) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üniversite-Sanayi İşbirliği Daimi Komisyonu'nun hazırladığı "Yükseköğretim Kurumları Fikri Mülkiyet Hakları" yönetmelik taslağı paydaşların görüşüne açıldı.

YÖK'ten yapılan açıklamada, üniversiteler ile bağlı birimlerde, araştırmacıların bilimsel çalışmalarından doğacak ve toplumsal katma değer yaratabilecek her türlü bilgi, "know-how", girişim fikri, eser, tasarım, marka ve proje ile faydalı model, patent gibi fikri ve sınai mülkiyet hakkı, bunların ticarileştirilmesi ve üçüncü taraflara aktarılması süreçleriyle ilgili "Yükseköğretim Kurumları Fikri Mülkiyet Hakları" yönetmelik taslağının hazırlandığı belirtildi.

YÖK Üniversite-Sanayi İşbirliği Daimi Komisyonu tarafından hazırlanan taslağa son şekli verilirken başta yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları olmak üzere tüm akademik camia ve diğer paydaşların görüş ve önerileri alınacak. Bu yaklaşım kapsamında, yönetmelik taslağı YÖK'ün internet sitesindeki "Askıya Çıkardık" bölümünde paylaşıldı.

Konuya ilişkin görüş ve önerilerini bildirmek isteyenler, taslak metni inceleyip sitedeki formu doldurarak 29 Şubat saat 17.00'ye kadar görüşlerini bildirebilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.