Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Filyasyon Ekibine Darp Olayının İçyüzü

Filyasyon Ekibine Darp Olayının İçyüzü

İlk olarak ‘filyasyon ekipleri darp edildi’ şeklinde okudunuz haberi.

Ajansların geçtiğine göre, Meram ilçesi Alavardı Mahallesi’nde iki sağlık çalışanı bayan, önce alıkonulmuş sonra darp edilmişti. Devam haberlerinde bayanları getiren şoförün darp edildiği öğrenildi.

Hiç kimse, neden darp edildiğini ya da olayın diğer boyutunu sorgulamadı.

Ben size gerçekleri yazayım. Tüm çıplaklığıyla üstelik.

Sağlık çalışanları da filyasyon ekipleri de çok önemli görevler yapıyorlar. Pandemi süreci bizlere onların kıymetini gösterdi. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz.

Konu, sağlık çalışanlarına müdahale olunca hepimiz el birliği ile sayfalarımızı sütunlarımızı sonuna kadar zorluyoruz. Ve olayların üzerine gidiyoruz. Bu sefer öyle değil.

Bilmeniz gerekir ki Meram’da yaşanan vaka basına yansıdığı şekilde gerçekleşmedi.

Elimde olayın kamera kayıtları var. Her şeyi saniye saniye izledim. Kısaca anlatayım. İtiraz eden olursa görüntüleri yayınlarım.

22.30 sularında filyasyon sorumlusu iki bayan sitenin güvenlik kapısına gelerek zillere basıyor. Şoför, araç içinde site kapısında bekliyor. Bayanlar içeri giriyor. Sağa sola biraz dolanıp Covidli vakayı arıyorlar.

Tam o sırada Apartman Görevlisi Mustafa çöp topluyor. Site sakinlerinin ve yöneticinin kendisini birkaç kez araması ile hızla B blok girişine gidiyor. Zaten tüm olay burada yaşanıyor.

Zira site sakinleri Mustafa’ya ‘hırsız görünümlü iki şahıs sitede dolaşıyor tüm zillere basıyor’ şeklinde uyarıda bulunuyorlar. Gece vakti kim olsa böyle düşünebilir. Empati yapın.

 

AYNI SİTEDE YAKIN ZAMANDA HIRSIZLIK OLAYI

Yakın zamanda bu sitede buna benzer şekilde hırsızlık vakaları yaşanıyor. Hatta takip neticesinde çevre sokaklarda hırsızlar kıstırılıyor. Sitede yaşayan çoğu kişi bu durumu biliyor.

Mustafa, bayanları gördüğünde kim olduklarını soruyor. ‘Sağlık çalışanıyız’ cevabına tatmin olmuyor.

Daha evvel sitede en az 3-4 kez covidli vaka çıkmış. Görevli Mustafa eliyle ekipleri vakaların kapısına kadar götürmüş. Güler yüzle yardımcı olmuş. İlgili dairede tedbir alınmış. Apartmana covidli hasta olduğu ibareleri yazılmış. Buna göre herkes daha dikkatli oluyor.

Arama motoruna ‘filyasyon ekibi’ yazın. Ne gördünüz?

Evet, beyaz tulumlu, önlüklü en azından yaka kartı olan kişiler.

Mustafa tatmin olmamakta haklı. Zira filyasyon için gelen bayanlarda ne bir beyaz tulum var ne önlük ne de yaka kartı…

Kamera görüntüleri mevcut.

‘Kişiyi hürriyetten yoksun bırakmaktan ve filyasyon ekiplerine darptan’ Mustafa tutuklandı.

Yıllardır tanıdığım, o sessiz sakin çocuk, görev yaptığı alanı canı pahasına müdafaa ettiği için şimdi demir parmaklar arkasında kalıyor.

Bu hak olamaz. Bu çocuk hırsız değil, arsız değil, terörist değil, katil değil…

Filyasyon ekipleri yorgun. Gecenin bir vakti görev başındalar, anlıyorum. Lakin geldikleri sitede sadece Covidli hasta yok ki... 50 küsur dairede 200’den fazla insan yaşıyor.

Kaldı ki olay saati birçok apartman sakini site bahçesine inmiş. Bayanların sağlık çalışanı olduklarını gösteren herhangi bir kart ya da kıyafet olmadığına şahit oluyor.

 

OLAY KESİNLİKLE YENİDEN İNCELENMELİ

Görüntülerde kadınları araçla getiren şoförün bir şeyler söyleyerek Görevli Mustafa’ya doğru geldiğini ve ilk müdahaleyi Mustafa’ya yaptığı apaçık görünüyor.

Haberlerde görevlinin kapıyı sağlık çalışanlarını üzerine kilitlediği yazıyor. Kesinlikle böyle değil. Apartman kapıları kilitlenen cinsten değil. Düğmeyle açılan cinsten.

Mustafa, kimliklerini ibraz etsinler ve müdahale olmasın diye kapıyı eliyle tutuyor. Hırsızlık olduysa daha evvelki olayda olduğu gibi kaçmasınlar diye tedbir alıyor. Burada nasıl kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmaktan söz edilebilir. Taş çatlasın 10 dakikalık olay ile günlerce aylarca ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ maddesi nasıl aynı olabilir?

Mustafa’nın filyasyon yapan bayanlara zerrece fiziki müdahalesi veya sözlü saldırısı olmamış.

Zaten öyle bir çocuk değil.  Orantısız olduğu taraf şoför üstüne yürüyüp eliyle Mustafa’ya müdahalede bulununca karşılık vermesi. Kendini korumak maksatlı şoföre birkaç yumruk sallaması.

O an bir hırsızlık ekibine karşı 3’e tek olduğunuzu düşünün ne yaparsınız?

Zaten daha evvel defalarca sağlık çalışanlarına yardımcı olmuş biri neden durduk yere şimdi saldırsın? Mantık var mı bu durumda Allah aşkına!

Bir şeyler oluyor ki olay gerçekleşiyor.

Kendinizi bu çocuğun yerine koyun!

Siz olsanız ne yapardınız?

2 çocuğu, eşi ve annesi hüngür hüngür ağlıyor. Ömründe suça karışmamış Görevli Mustafa ‘yanlış anlaşılmadan’ belki de birkaç ay hapiste kalacak.

Yetkili makamlar olayı filyasyon ekiplerine darp olarak algılayıp açıklama yaptılar.

Lütfen bu yanlışı düzeltin. Mustafa’yı çocuklarına kavuşturun! Zira onlarca site sakini şahit bu olay basına yansıdığı şekilde gerçekleşmedi. Kamera kayıtları ortada.

Sağlık çalışanlarının o anki korkularını anlıyorum ama bu konuda duyarlı olmalılar. Eğer kıyafetleri ya da kimlik kartları olsaydı bu olay yaşanmayacaktı. Karşınızdaki kişi sizin kim olduğunuzu nereden bilecek?

Alnında yazmıyor ki sağlık çalışanı diye. Buradaki ihmal memurdan mı kaynaklı yoksa Meram İlçe Sağlık Müdürlüğü’nden mi kaynaklı? Ya da İl Sağlık Müdürlüğü kıyafet göndermiyor mu? Olayın başka yönlerini de gerekirse sorgulayacağız!

Bu olay başka olaylardaki sağlık çalışanlarına yapılan müdahalelere benzemiyor.

Sitede yaşayan 200 kişi ile birlikte yetkili makamlardan ricamızdır. Lütfen bu olayı yeniden inceleyin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR