FIRAT DE SOUZA

Konya çarşısındaki helvacı dükkânlarının vitrinlerine iştahla bakan gariban adam, bir dükkân sahibinden biraz helva sadaka olarak vermesini istemiş. Dükkâncı vermemiş. Garibanın canı da çok helva çekmiş. Dayanamayıp, dayak yemeyi de göze alarak başka bir helvacı dükkânına girmiş. Bir lenger helvayı önüne çekmiş ve hızla atıştırmaya başlamış. Helvacı adamın üstüne yürümüş; "Bre adam, sorup istemeden, parasını ödemeden böyle helva yenir mi?" demişse de adamın aldırmayıp atıştırmayı sürdürdüğünü gören helvacı, adama sille tokat girişmiş. Dükkânda tesadüfen bulunan Nasreddin Hoca müşterilere doğru dönüp: "Şu Konyalı helvacılar ne iyi adamlar; parası olmayan garibana bile döve döve helva yediriyorlar" demiş.

 

**

 

Gün geçmiyor ki hakem hatalarını tartışmayalım. Öyle bir hal almıştı ki ortalık, hızla ilerleyen teknolojiyi yeşil sahalarda VAR dediğimiz uygulama ile süsledik. Süsledik diyorum, çünkü eskiden kabul edilebilir hataları şimdi dijitalleşen ortamda kabul etmek veya sindirmek pek mümkün olmuyor. Ki ben bazı durumlarda hata değil hata gibi görünen kararlar verildiğini görüyorum. Yani hakem hatası değil hakem kararı diyelim. Hata olsa affedilebilir bir yönü mutlaka olur lakin hal böyle olunca işin içinde art niyet arıyorsunuz.

Telafisi olmayan haftalara girdiğimiz süreçte kırk bin seyirci önünde deplasmanda yaklaşık yetmiş dakika on kişi oynamak zorunda bırakıldığımızı hepimiz biliyoruz. Fırat Aydınus maçın genelinde kabul edilebilir bir maç idaresi yapsa da verdiği kritik bir kararla oyunun tüm akışını değiştirdi. Maçın kırılma noktasını belirleyen, belki de Konyaspor'u üç puandan edip Fenerbahçe'ye bir puan kazandıran Aydınus, bundan sonraki kariyerini Fenerbahçe'de devam ettirse yeridir. Sarı lacivertli takım Alex'ten sonra yerli Souza'sını buldu. Hayırlı olsun (!) diyelim.

Madalyonun diğer tarafında on maçta on yedi puan toplamış, on iki gol atıp dokuz gol yemiş Aykut Hoca’nın takımına ne diyeyim. Ligden düşmeme adına çaba sarf eden Fenerbahçe karşısında mutlak kazanmamız gerekirken elde olmayan imkanlar doğrultusunda bir puana sevinerek geldik İstanbul'dan. Hani deriz ya; canımız, paşa gönlümüz sağ olsun. Ligin zirvesine doğru daha emin adımlarla tırmanmak, istikrarı sürdürmek, kalıcı olmak istiyorsak önümüzde mutlak kazanmamız gereken iki maç var. Sonrası mı? Olmazsa bizde döve döve helva yediririz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Hasan Durucan Arşivi

KAYBEDENLER KULÜBÜ

10 Aralık 2019 Salı 00:00

EVLAT

29 Kasım 2019 Cuma 00:03

DELİ GİBİ SEVMEK, RUHUMUZDA VAR

30 Ekim 2019 Çarşamba 00:00

AH BE SERKAN!

22 Ekim 2019 Salı 20:00

KALAN SAĞLAR BİZİMDİR

09 Ekim 2019 Çarşamba 00:00

SAVUNMA (!) YAPMAYIN DA ZEVK ALALIM

17 Eylül 2019 Salı 19:00

VARDIR VAR, BUNDA DA BİR HÂYR

03 Eylül 2019 Salı 20:00

JONSSON CAN

28 Ağustos 2019 Çarşamba 20:00

NE VEREYİM ABİME?

23 Ağustos 2019 Cuma 00:01