Süleyman Sayan

Süleyman Sayan

FISTIKLI PASTANIN BÜYÜK DİLİMİ

FISTIKLI PASTANIN BÜYÜK DİLİMİ

Teknik direktör değişikliğinden sonra oyun olarak daha farklı görünen Torku Konyaspor, son haftalarda yükselişe geçip beşinci sıraya kadar yükselen Gaziantepspor’u ağırladı. Maçtan önce Kızılay’ın Kan bağışı kampanyası örnek olacak kadar güzel ve görülmeye değerdi. Hemen yan tarafta aşure ikramı ile geleneğimizi devam ettirme adına güzeldi.
Maç başlamadan önce Nalçacılar Grubu’nun iki takımı el ele tribünlere çağırması ve takımların gelmesi, tribünlerde görmek istediğimiz güzel görüntülerdi. Maç boyunca tribünlerin taşkınlık yapmadan renkli ve güzel tezahüratları ulusal meydanında ilgisini ve takdirini topladı.
Karşılaşmanın ilk düdüğünden itibaren Torku Konyaspor’un Aykut Hoca ile alıştığımız pas trafiği başladı, öyle zaman oldu ki birçok taraftardan kendi aralarında homurdanmalar gelmeye başladı. Maç esnasında çok daha kolay varken neden bu şekilde takım top yapıyor diyebilirsiniz. Ancak ben karşılaşmayı iki yönlü değerlendirmeyi düşünüyorum. İlk yarı ve ikinci yarı, ilk yarı Torku Konyaspor pas yaparak adeta Antep temsilcisinin DNS ayarlarıyla oynadı kendisi çok pozisyona girmedi ama Antep takımını hem yordu hem de yaptıkları denemelerle zaaflarını görmüş oldular. Neydi bu zaaflar bir ön direk koşularındaki Antep defansının çaresiz kalışı, iki atılan uzun toplarda Antep temsilcinin tel tel dökülmesi bu çerçevede maçın tekrarını izlersek konu daha net anlaşılacaktır.
İkinci yarı ise Torku Konyaspor’un gerçek yüzünü gördük. Aykut Hoca Antep takımının bu zaaflarını oyuncularına devre arası iyi anlatmış olacak ki, Rangelov daha ilk pozisyonda kornerden gelen ortaya ön direk yaparak golü buldu. Bu gol öz güveni yerlerde sürünen Rangelov için sonraki maçlarda büyük moral olacaktır.
Golden sonra pas trafiği ve ataklar devam etti, Takımı yönlendiren sahanın her yerinde ayak basmadık yer bırakmayan Hasan Kabze, Hleb’in asisti ile ters ayağıyla attığı gol hem sezona hem kendi kariyerine damga vuracak cinstendi.  Djalma Campos’un çektiği Karcemarskas’ın kurtardığı pozisyonun öncesinde biran şampiyonlar liginde Barcelona maçı izliyor hissine kapıldık. Muhteşem bir pas trafiği oldu ilk yarının aksine bu defa paslar can alıcı oldu. Antep takımında John Chibuike gerçekten oyun olarak hakkını verdi. Maçta dikkat çekici isimlerdendi.
Haftalardır eleştirilen Hleb ise atılan iki golde de ön plana çıkarak yavaş yavaş sazı eline almaya başladığını gösterdi ve bu maçta çok diri göründü.
Maçın devamında Antep’in baskıları sonuç vermedi Belec ise kurtardığı pozisyonlar ile kalesinde güven vermeye başladı. Torku Konyaspor Evinde oynadığı maçlarda kalesinde sadece bir gol görürken hiç mağlup olmadı evini tam bir kaleye çevirdi.
Torku Konyaspor’un bu galibiyetinde Aykut Kocaman’ın taktiğini ve bu taktiğin oyundaki etkisini söylememek olmaz. Kocaman bu kritik maçta, önemli galibiyette Antep fıstıklı pastanın büyük dilimini hak etti…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Süleyman Sayan Arşivi
SON YAZILAR