Emrullah Nergiz

Emrullah Nergiz

Forvetsiz ancak bu kadar

Forvetsiz ancak bu kadar

Maç öncesi Sokol Cikalleshi’nin Covid testinin pozitif çıkması, Ahmed Hassan’ın da Milli takımından sakat dönmesi İlhan Palut’un işlerini oldukça zorlaştırmıştı. Klasik dizilişine göre Soner ile oyuna başlamamayı tercih etti Palut. Oğulcan orta sahada sırıtmadı ama rakibe karşı bir üstünlük de kuramadı, 80’de yerini Soner’e bıraktı. Rahmanoviç ilk kez bu sezon ilk 11’de sahaya çıktı ve ileri uçta göründü, etkisiz olmasına rağmen alternatifsizlik 90 dakika oyunda kalmasına neden oldu.

4. dakikada Kaleci Sehic ile Skubic’in anlaşmazlığı sonucu gelen gol Konyaspor’un erken reaksiyon göstermesini sağladı. Maçın ilk yarısı oldukça tempolu geçti. Topla oynama oranları birbirine yakındı. Golden sonra 20. dakikaya kadar Galatasaray sahasından çok fazla çıkamadı. 23’de Ahmet Çalık’ın hatasında Sehic, Halil ile karşı karşıya kaldı ve kalecimiz %100’lük bir gole engel oldu. Bu eşleşme ilk yarıda 3 kez gerçekleşti ve hepsinde Sehic başarılı oldu.

Topla iyi oynayan orta sahayı rahat geçen Konyaspor maalesef ataklarını sonlandıramayınca ilk yarıda kalesinde net fırsatlar gördü.

İkinci yarının başında sakin kalan gole yaklaşan taraf Konyaspor’du. Serdar’ın sağdan içeriye çıkardığı toplarda Rahmanoviç’in 2 kez kopya pozisyonlarda dokunamaması taraftara saç baş yoldurdu.

Tartışmasız Konyaspor adına Amir Hadziahmetovic takımın en iyisiydi. İkinci yarının 15 dakikasında baskıdan kurtulamayan Fatih Terim 3 değişiklik birden yapmak zorunda kaldı. Ancak bu da çare olmadı, Konyaspor ikinci yarıda neredeyse tek kale oynadı. Galatasaray’a göre topla oynama, şut ve ceza sahasına ortalarda ikinci yarıda çok çok önde oynadık. Bariz Konyaspor üstünlüğü vardı. Galatasaray taraftarı bu oyundan ne kadar memnun kaldı bilemiyorum ama sahada ezici tempoda oynayan bir Konya takımı vardı.

Tabii ele geçen fırsatlar değerlendirilemeyince gol de gelmedi. Kravets konusunda İlhan Palut duygusal mı davranıyor bilemiyorum ama forvette Konyaspor taraftarını çileden çıkaran Rahmanoviç yerine oynasaydı onun kadar kötü olamazdı diye düşünüyorum. Palut oyun içinde yer değişiklikleri çeşitli varyasyonlar denese de çare olmadı. Çünkü bitirici ayak yoktu. Serdar Gürler ve Endri Çekici gibi sürpriz golcülerimiz ise isteksizdi.

Galatasaray maçın başında attığı golle belki de hakkı beraberlik olan oyundan galip ayrıldı. Ancak futbol böyle bir şey. Topu o üç direk arasına sokacaksın başka ihtimal yok. 12 maçlık namağlup serimiz sona erdi ama umutsuzluk yok. Konyaspor bu oyun disiplini ile daha çok can yakar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Emrullah Nergiz Arşivi
SON YAZILAR