Fransa'da stadyumda alkol yasağı

Fransa'da stadyumda alkol yasağı
Paris'te cumartesi günü oynanacak lig kupası finalinde stadyumdaki seyircilere yönelik alkol satışı, "güvenlik ve asayiş" gerekçesiyle yasaklandı

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'teki ''Stade de France''da cumartesi günü cumartesi günü oynanacak lig kupası finalinde stadyumdaki seyircilere yönelik alkol satışına, "güvenlik ve asayiş" gerekçesiyle yasak getirildi.

Paris Saint Germain (PSG) ve Lille takımları arasında oynanacak final maçı için getirilen yasak kararı, stadyumun bulunduğu Saint-Denis Belediyesi yerel meclisi tarafından alındı. Belediyenin yasak kararının ''güvenlik ve asayiş'' gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Fransa Profesyonel Futbol Ligi yönetimi ise karara itiraz etti ve en azından bira satışının muaf tutulmasını istedi. Ancak belediye meclisi, çarşamba akşamı geç saatlerde yapılan bu başvurunun da kabul edilmediğini bildirdi.

Başkent Paris'te 13 Kasım 2015'ten itibaren 6 farklı noktada düzenlenen terör saldırısında 130 kişi hayatını kaybetmişti.
İntihar bombacılarından birisi, Fransa ve Almanya milli takımları arasında oynanan ve Cumhurbaşkanı François Hollande'ın da hazır bulunduğu dostluk maçı sırasında ''Stade de France''a girmek istemiş başarılı olamayınca stat dışında kendisini infilak ettirmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.