Murat Baydar

Murat Baydar

FUTBOL KÖTÜ, SONUÇ İSE GÜZEL OLDU

FUTBOL KÖTÜ, SONUÇ İSE GÜZEL OLDU

 

Torku Konyasporumuz’un bu sezonki deplasman grafiği ligde orta sıraları hedefleyen bir takım olarak hiç fena sayılmaz. 7 deplasman maçından 2 galibiyet 3 beraberlik 2 yenilgi ile alınan 9 puan kesinlikle küçümsenmemelidir.

Çaykur Rizespor maçına giderken 1 puan yeterli mi derselerdi,  hepimiz son iki hafta da Galatasaray ve Osmanlıspor’u deviren Çaykur Rizespor’dan alınan 1 puana çok çok iyi demez miydik? Ama futbol yönünden derseniz, gerçekten hiçbir şey oynayamadık. Eğer hedefli bir takım iseniz sizin 15’de biri kadar 182.000 nüfuslu büyüklükteki bir ilçe takımı olan Akhisar Belediyespor gibi 11 maçtır ligde hiç yenilmeyen aynı şekilde Avrupa’da oynadığı 5 maçta da mağlubiyet yüzü görmeyen Beşiktaş’ı hem de kendi stadında, seyircisi önünde şaşkına çevirip 2-0 gibi net bir galibiyet alacak kadar güçlü bir takım olmanız gerekir. Hepimiz diyoruz Aykut Kocaman imkansızlıklar içinde şapkadan tavşan çıkartıyor. Peki ya Akhisar Belediyespor’un başındaki Cihat Arslan ne çıkartıyor, demezler mi adama?  O Akhisar ki Mersin’den sonra ligin en az ücretiyle kurulmuş takımıdır. Beşiktaş maçına çıkan kadrosu 15.700 Euro’dur, ama Akhisar Belediyespor’daki inanç Süper Lig’deki hatta Türkiye’de ki hiçbir takımda yoktur ve bu galibiyet kesinlikle tesadüf değildir. Daha önceki haftalarda da 4 büyüklerden Trabzonspor ve Fenerbahçe ile deplasmanda 2-2 berabere kalan da, bizim ölüp ölüp dirilip 0-0 berabere kaldığımız Çaykur Rizespor’u  yine Rize’de 2-0 yenip gelen takım da yine Akhisar Belediyespor’dur. 

Hepimiz diyoruz altyapı çok çok önemli. Akhisar Belediyespor’un alt  yapısı U21 takımı 14 puanla şu anda 14.üncü ve A kadrosunda bir tane bile alt yapıdan oyuncusu yok. U21 takımında başkanın oğulları Kenan ve Sinan Eryüksel kardeşler var. Onlar bazen 18 kişilik kadroda yer buluyorlar. Demek ki altyapının da bir önemi yokmuş. Akhisar’ın Manisa Süper Amatör kümesinde bir tane bile takımı yok. 1. Amatör küme B.Grubu’nda Yıldırımspor, Çağlayanspor, Karabulutspor isimli 3 tane takımı bulunmaktadır. Ya Konya’ya ne dersiniz? Konya’nın Süper Amatör’de 12, 1. Amatör kümede 12 toplam 24 takımı bulunmaktadır. Demek ki altyapı da bu işte öncelik hiç değil. İnanç olacak inanç. Bizde her maçta oynayan Hasan Salih Kabze Akhisar’da takıma bile girememektedir. Hep yedekte beklemektedir. Konyasporumuz Süper Lig’de son iki sezon santraforsuz oynarken doğru dürüst bir santrafor bulamamışken, Akhisar Belediyespor’a gelen her oyuncu maksimum katkı sağlamıştır. Theofannis Gkekas, Oumar Niasse, Ricardo Vaz Tee ve son olarak Hugo Rodallage  ile ara sıra takıma giren ve 4 yıldır da Süper ligde Akhisar’ın  kadrosunda bulunan Bruno Mezenga Mombra Rosa müthiş bir grafik çizmişlerdir. Makul bir ücretle santrafor nasıl transfer edilirmiş diye tüm kulüp başkanlarına başkan Hüseyin Eryüksel adeta ders vermektedir ve vermiştir.

Akhisar’ı bu kadar övmüşken Konyasporumuz nasıl derseniz? İnanınız her maçta galibiyet veya berabere kalacağız diye dua etmekten ben kendim 3 sefer Kuranı Kerim’i maçlarda hatim indim. Her deplasman maçında ölmeyeyim diye bir şişe kolonya yanımda duruyor ve o kolonya şişesi  TV’den maçı izlerken,  burnuma çekmekten yarıya gelmektedir. Şöyle takır takır, gümbür gümbür vurduğunu deviren bir boksör gibi bir takım olmamızı görmek için her halde yaşımız yetmeyecek.

Bugün Ziraat Türkiye Kupası’nda Kocaeli Birlikspor ile karşılaşacağız. Eğer 3 yıl evvelki sahamızda 3-0 yenildiğimiz bir Nazilli Belediyespor faciası yaşamak istemiyorsak çok akıllı oynayıp, rakibi küçümsemeden hareket etmemiz gerekmektedir. Daha 2 ay evvel kupada Sivasspor’u bir 3.lig takımı olan Diyarbakırspor  hem de Sivas’ta 1-0 yenip elememiş midir?  Ayrıca Kocaeli Birlikspor çok formdadır ve cumartesi  günü sahasında Keçiörengücüspor’u 5-0 yenmiştir. Puanını 25 yapıp 2.lig Kırmızı Grup’ta 31 puanlı Manisaspor’un ardından 2.sıradadır.  Çok ama çok dikkatli olup, kalecisi Egemen Gençalp’e, eski Galatasaray’lı Erhan Şentürk’e, İstanbul Büyükşehir’li Uğur Işıkal’a, Samsunspor’lu Turgay Gölbaşı’na, Hatayspor’lu Murat Türkkan’a ve eski Gençlerbirliği’li Emre Balak’a çok ama çok dikkat etmemiz gerekmektedir. Yapacağımız en küçük hata ile Kocaeli Birlikspor’a elenmemiz hiç de sürpriz olmayacaktır. En güçlü kadromuzla çıkmazsak işimiz gerçekten zor olacaktır. Her şeyin Konyasporumuz’un lehine olması ve tur atlamamız dileğiyle yazıma son noktayı koyuyorum.

 Selam ve sevgilerimle… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Murat Baydar Arşivi
SON YAZILAR