Uğur Özteke (Spor)

Uğur Özteke (Spor)

Futbol sonuç oyunudur

Futbol sonuç oyunudur

Dünyanın 1 numaralı spor oyunu olan futbol özünde sade bir akıl oyunudur.

Futbol dünyanın neresinde oynanırsa oynansın değişmeyen bazı kuralları vardır.

Mesela futbolda oynayana değil atana puan verirler.

Kazanmak için atmak gerekir.

Karabükspor-Konyaspor maçında da oynayan değil atan öne geçiyordu.

İlk kırkbeş dakikada rakibine pozisyon vermeyen dahası topu göstermeyen Konyaspor yine bir yan top yine duran bir toptan mağlup duruma düşüyor ve soyunma odasına boynu bükük giriyordu.

Oysa bu bölümün tek hakimi Konyaspor’du. Müthiş ayak bilek hakimiyeti olan ve beyni ile ayağını aynı anda çalıştırabilen Hleb takım arkadaşlarını inanılmaz şekilde toplarla buluşturuyordu. Ama dedik ya futbolun değişmeyen kuralında kazanmak için meşin yuvarlağı ne yapıp yapacaksın üç direğin arasından içeriye sokacaksın.

İkinci yarının başlangıcı da ilk yarıdan farklı değildi. Öyle anlar vardı ki Konyaspor karşısında ev sahibi Karabükspor 11 kişi ile defans yapmak durumunda kalıyordu.

Bu arada biraz da hakemin ikramı ile kazanılan penaltı atışından noter tasdikli golcümüz Gekas yararlanamayınca futbolun adalet terazisi gözümüzün önüne geliyordu. Ve futbol oyunu sanki bir anda korku filmine dönüyor önce Ergün’ün inanılmaz hatası ardından da kaleci İtandje yakışmayan hareketle ikinci golüde kalemizde görüyorduk.

İşte topun adaleti için biraz istek biraz da inat edince Konyaspor’un peş peye golleri geliverdi. Biraz daha istesek 3. Golü atıp Karabük’ten çuvalla parayla pardon 3 puanla dönmemek içe değildi. Çünkü her iki takım içinde bu maçın tek bir özelliği Federasyondan gelecek paraydı.

Açık söyleyeyim bir puanı kazandığımıza sevinemedim. Çünkü bu oyunun hakkı üç puandı. Yalnız şunu da açıkça ifade etmek gerekirse bir sezon boyunca Konyaspor futbolun bir basit kuralını hala uygulayamıyordu. Futbolda gol atmak içinde yan toplardan gol yememek içinde kale paylaşımı diye bir kavram vardır. Yani pozisyona göre ön direk ve arka direkte duracak oyuncular sahaya çıkmadan bellidir.

Bu sezon geçti inşallah seneye futbolu basit kurallarına göre oynarız ve bu sezondan daha iyi oluruz. Çünkü Konya bunu hakkediyor.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke (Spor) Arşivi
SON YAZILAR