Selman Selim Akyüz

Selman Selim Akyüz

GALATASARAY’I ANKARAGÜCÜ SANMAK...

GALATASARAY’I ANKARAGÜCÜ SANMAK...

Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle millet olarak sarsıldık. Allah kimseyi böylesine afetlerle imtihan etmesin. Diğer yandan ülkemizin böyle durumlarda sergilediği birliktelik öylesine güzel ve güçlü ki, hemen devlet ve millet el ele bölgeye yardıma koştu. 

 

Konyaspor camiası da hem bireysel hem kulüp olarak üzerine düşeni yaptı. Tırlar dolusu yardım hemen gönderildi. Ne kadar övünsek az gerçekten. 

 

Konyaspor-Galatasaray maçında da çok sayıda kışlık malzeme toplandı. İçimiz ısındı. Maça da herkesi ısıtacak bir sonuç olması umuduyla başladı Yeşil Beyazlılar. 

 

Aykut Kocaman, Volkan’ın yerine Jevtoviç, cezalı olan Miloseviç’in yerine de Amir ile sahaya çıktı. Savunma ağırlıklı bir kadroydu. Açıktaki oyuncular da beklere yakın oynayınca Galatasaray, Konyaspor kalesine kamp kurdu. 

 

Kocaman hücum oyuncularını ikinci yarıya saklamıştı sanki. İlk yarıyı beraber kapatıp ikinci yarı şansını son dakikalarda değerlendirecekti ama böyle bir savunma anlayışı olunca Galatasaray, Konyaspor’un sahasına adeta kamp kurdu. 

 

Kaleci Serkan’ın yan toplardaki hatalarını değerlendiremediler ama hızlı çıktıkları bir hücumda Johnson ve Anicic’in zincirleme hatası, Falcao’nun basit bir vuruşla gol bulmasına neden oldu. 

 

“Savunma kadrosu” üst üste inanılmaz hatalar yapmaya başladı. 39’da bu kez diğer stoper Selim, Emre Akbaba’ya golü hediye e etti. Gerçekten akıl almaz hatalardı. 

 

Yanlış tercihler ve bireysel hatalar, hem puan hem moral ve taraftarla iletişim açısından çok önemli bir maçı umudun yok olduğu bir ikinci yarıya sürükledi. 

 

46. dakikada Miya’yı, 60 olmadan da Shengelia’yı almanın pek bir anlamı kalmamıştı. Galatasaray akıllıca oyunu soğuttu ve sahasına yaklaştırmadı Konyaspor’u. 

 

Cılız ataklar, morali bitmiş futbolcular, saha kenarında ümitsiz taktik vermeler, Kopya goller yemeler, susmuş, yıkılmış taraftar...

 

Ankaragücü maçını kazandıktan sonra Aykut Kocaman, “doğruları yapınca şans da yanınızda oluyor” demişti. Maalesef bu kez doğruları yapamadı ve şans da yanında değildi. Tabi karşısında da işi şansa bırakacak bir takım yoktu. 

 

Haftaya Antalya deplasmanında umarım şans Konyaspor’un yanında olur. Bu yanlışlıklardan sonuç çıkmayacağı için şansa çok ihtiyaç olacak. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Selman Selim Akyüz Arşivi
SON YAZILAR