Uğur Özteke

Uğur Özteke

Gar bölgesinde trafik düğümü mutlaka çözülmeli

Gar bölgesinde trafik düğümü mutlaka çözülmeli

Hızlı Tren ile gar bölgesi yine araç ve insan açısından şehrin en yoğun bölgelerinden birisi oldu. Dolayısıyla da her geçen gün “bu at bu arabayı çekemiyor” haline geliyoruz. Belki şehri yöneten yöneticilerimiz, siyasetçilerimiz makam otomobilleri, makam şoförleri olduğu için vatandaşın çektiği bu çileden haberdar değildirler. Zaten onlar VIP’te kahve içip VIP’ten geçiş yaptıkları içinde dışarıyı bilemezler.

Ama bölge artık çekilmez bir hal almış durumda.

Mesela ana yola paralel olan bir Emir Sadrettin Sokak var.

 

trafik

 

Bu işi bilen birisi Allah rızası için buraya bir gitsin. Bu yol kesinlikle tek yön olmalı. Aksi takdirde bu yolda cinayet olacak. Biri birini vuracak. Ve bizde o zaman bu satırları çıkartıp manşet yapacağız. Demedi demeyin. 

 

trafik

 

TCDD’DEN BİR DUYARLILIK ÖRNEĞİ DAHA

Pazar günü “Hızlı trendeki boş koltuklar kafa karıştırıyor” başlığı ile köşe yazımızı yazıp bir de boş koltukların fotoğrafını sizlerle paylaşmıştık. 

Pazartesi günü Ankara’dan Şube Müdürü Şükran Kaba ve Basın Müşaviri Ahmet Duman Bey bizi bilgilendirdiler. Önce özellikle hassasiyetleri ve duyarlılıkları için TCDD ye teşekkür ederiz. TCDD boş koltuklar ile ilgili şöyle diyordu;

TCDD filosunda halen her biri 409 yolcu kapasiteli 12 adet “CAF”, 1 adet de 444 yolcu kapasiteli “Siemens” marka YHT seti bulunmaktadır. Söz konusu tarihteki 09.45 Konya-Ankara YHT’nine 409 yolcu kapasiteli CAF seti verilmesi planlanmış ve buna göre bilet satışları açılmıştır.

Ancak son anda zuhur eden teknik bir nedenle söz konusu trene CAF seti yerine Siemens seti verilmek zorunda kalındı. Bilet satış sistemimiz de saat 09.05’ten itibaren 444 yolcu kapasiteli Siemens setine dönüştürüldü.”…

………..

Koltukların o gün boş olmasının sebebini böylece anlamış olduk.

TRAFİKTE DERT ELVAN ELVAN

Şehri seven insanı seven her insan trafikten şikayetçi. Bakın üniversitede tıpçı bir profesör olan hocamız trafik ile ilgili derdini bizimle şöyle paylaşıyordu; “Şehir içinde son sürat araba süren ve makas atanlara diyorum ki, “Bir an önce işe ya da eve yetişip harikalar yaratacaksınız. İcat yapıp projeler üretmek için bu kadar sabırsız davranıyorsunuz değil mi?”

Hâlbuki gidip facebook’un başına oturacaklar…

……..

Ah hocam ahhhhh. Ne de güzel bağlamışsınız.

BAKIN TURİZMCİ BİR ABİMİZ

KONUYA NASIL YAKLAŞIYOR

Dün malum trafiği yazdık yaaa. 8.25’te turizmci bir abimiz işe espri ile girip ne yazıyordu, “Günaydın. Sabah sabah tebessüm ettirdin Allah razı olsun. Bugünkü yazında 100 yıllık nazım planı demişsin abi evet doğru. Olması gereken bu. Ama yanlış adamlardan bekliyoruz bunlar değil mi? Yine değil miydi On yıl evvel canım Zafer Caddesi’ni trafiğe alternatif yol açmadan kapatanlar…”

…..

Tabii bu abimiz ile daha merhabalaşma faslı idi. Ardından konuyu Konya’dan çıkıp ülke geneline Ankara’ya, Antalya’ya, Eskişehir’e kadar da yaydık. İşi şeyler düşünüyoruz, iyi şeylerin olacağını ümit ediyoruz. Ama şimdilik elde avuçta pek de bir şey yok gibi.

Hayırlısı Allah’tan…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Çok sıkıldıysan hayattan, bir mezarlığa git. Ölüler iyi bilir, yaşamak güzeldir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Ereğli çevre yolunda TEDES’e rağmen hız sınırını aşmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR