Uğur Özteke

Uğur Özteke

Gece yarısı diş sağlığına gelinir mi?

Gece yarısı diş sağlığına gelinir mi?

Bir dostumuzun geçen gün bize anlattıkları Allah var ya hiç mantıklı da gelmedi, üstüne üstelik bu vatandaşımızı olduğu gibi bizi de huylandırdı.

Dostumuz anlatıyor “Abicim bugün akşam saat 21.30 sıralarında “Konya Ağız Diş Sağlığından geliyorum” diye bir bayan evin kapısını çalıyor. Bizim hanım da o anda evde yalnız. Korkuyor. Aklına pek çok şey geliyor o anda. Bu yüzden de kapıyı açamıyor.

Biz bilmiyoruz. Siz biliyor musunuz? Konya Ağız Diş Sağlığı memurları geceleri çalışıyorlar mı? Eğer gerçekten çalışıyorlarsa herkesin dinlendiği saatte ya da uyumaya geçtiği saatte gelmenin adı ne? Gelen kişi Konya Ağız Diş Sağlığı’ndan değilse emniyetin ve kurumun dikkatine bir şeyler yazabilir misin? Allah var ortada başka durumlar da olabilir.”…

Gerçekten bizim içinde ilk defa duyduğumuz, duyunca da şaşırdığımız hatta korktuğumuz bir durum. İnşallah konu ile ilgili olarak bugün bir bilgi alır yarın da sizlerle paylaşırız. Çünkü hafta sonu tatil olduğu için kimseyi arayamadık.

SGK’DA KRAVAT TAKMAYAN

MEMURA SORUŞTURMA AÇILMIŞ

Biz son yıllarda tüm kurum ve kuruluşları sevmeye, onlara sıcak bakmaya başladık. Niye Allah için resmi kurumlarımızda bazı istisnalar hariç iş ciddi ve sıkı tutuluyor. Haaa birilerine güvenen memurlar bu işin suiistimalini yapıyorlar mı? Evet yapıyor. Ama dedik ya ama bunlarda istisna. Biz genelde tüm kurumlarımızı yöneticilerimizi ve çalışanlarını seviyoruz.

Giden yılın son günü SGK ile ilgili bir iddia bize ulaştı. SGK’da kravat takmıyor diye bir memur arkadaşa soruşturma açılmış. Oysa bize aktarılan bilgelere göre kanunda kravat takma mecburiyeti yokmuş. Bu arkadaş işi sendikal yönden de hakkını aramak istemiş. Bize söylenilene göre yönetmelikte kravat varmış. Yönetmelik de hiç bir zaman kanunun önüne geçmezmiş…

Biz bunları bilmeyiz ama mağdur arkadaşa yakın isimlerin söyledikleri aklımıza yattı. Onlarda diyorlar ki “Artık resmi kurum ve kuruluşlarda kıyafet serbestliği var. Milli eğitimde bile erkek öğretmenler sakal bırakıyor. Kravat takmıyorlar. Kot pantolon giyiyorlar. Bayanlar istediklerini giyiyorlar. Ama bizim kurumda farklı bir kılık kıyafet uygulaması yapılıyor. SGK, Milli Eğitim çalışanlarından da mı farklı?”.

O anda onlara hak verdim.

Hiç katılmadığım halde resmi dairelerimizin hali içler acısı.

Kim memur? Kim amir? Kim benim gibi dışardan gelmiş bir vatandaş ayırt edebilene aşk olsun.

Tekrar diyoruz.

Bu bizim bakış açımız. Ama kanun ne diyorsa da o.

Emir demiri keser.

MERAM EMNİYET AMİRLİĞİ’NİN

ORADAKİ TRAFİK IŞIKLARI

Eski stadyumun orada İstasyon caddesinde eskiden Feridiye Karakolu olarak bildiğimiz bölge artık malum Meram Emniyet Amirliği oldu. Hızlı tren sayesinde bu bölge yeniden canlılık kazandı. Öyle ki cadde üzerinde ki kafelerin yanı sıra yol üzerindeki dükkanlarda Mevlana şekeri ya da peynir şekerleri bile satılıyor. Bu canlanma ile buranın trafiği de Arap saçına dönmüş durumda. Mecbur değilsem asla bu yola girmiyorum. Sizlere de tavsiye etmem. Öyle ki gidiş güzergâhı iki şerit. Yolun sağı 24 saat park halinde. Ama ikinci şeritte dahi park var. Yani yol tek şerit. Gerisini siz düşünün artık. Bir okurumuz anlattı. Emniyet Amirliğinin önündeki trafik ışıklarında yeşil ışık yayalar için 8 saniye imiş. Hangi yaşlı, hangi hasta, hangi engelli 8 saniye de karşıdan karşıya geçebilir? Günah değil mi?

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hep yarınları bekledi bu insanlar, Geldiğini ise hiç bir zaman fark etmediler.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

AVM’lerin oto parklarında iki araçlık yere park yapmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR